Neljapäeval andis Krive Ehitus pidulikult linnavalitsusele üle linnastaadioni abihoone.

Abihoone valmis linnamajandusosakonna juhataja Hannes Taube sõnul linnastaadioni rekonstrueerimistööde osana. Maja läks maksma 860 000 krooni.

Krive Ehituse töödejuhataja Vello Roosme sõnul sai abihoone valmis õigel ajal. "Esmaspäeval pesime põrandadki puhtaks. Kevadeks jääb teistkordne värvimine, sest parimagi tahtmise juures pole praegu võimalik väljas värvitöid teha," selgitas Roosme.

Arvestati spordirahva soove

Kergejõustikutreener Leonhard Soom kiidab ehitajaid ja linnavalitsust. "Minu praktikas on staadioni abihoone ehitus üks väheseid kordi, kus projekteerija ja ehitaja arvestasid maksimaalselt tegeliku kasutaja soove," ütles ta.

"Funktsionaalne lahendus sai lõpptulemusena väga hea. Mul pole sellele hoonele mitte mingisuguseid pretensioone, Krive Ehitus eesotsas Vello Roosmega suhtus töösse väga hoolikalt ja tõsiselt, iga märkus ja probleem lahendati jooksvalt, arvestati iga pisimuudatust," kiitis Soom ehitajaid. "Tähtis on teha asju õigesti, kuid veel olulisem on teha õigeid asju," lisas Soom.

Abihoone loob Soomi hinnangul elementaarsed võimalused, et staadion üldse saaks toimida.

"Seal saab ümber riietuda, olemas on korralikud WCd ja ka pesemisvõimalus, eraldi ehitati tööruum staadionimeistrile, olemas on spordivarustuse panipaigad, töökohad õpetajatele ja treeneritele... Võistluste ajaks saab seal püsti panna arvutid, paljunduse, saab minna internetti. Loodud on kõik võistluste tasemel teenindamiseks," ütles Soom.

Tööd jätkuvad järgmisel aastal

Soomi sõnul saab maja kasutada paljude erinevate ürituste staabina. "Väike saal võimaldab korraldada loenguid 20le inimesele. Nii häid tingimusi saab vaid kadestada," ütles Soom ja lisas, et spordirahvas peab suutma selle maja võimalused maksimaalselt ära kasutada.

Entusiastliku spordimehena on Soomil selle majaga plaane veelgi - ta tahab Türile kokku koondada kehakultuuri ning sportlastega seotud kirjandust.

Staadionimaja valmimisega tööd ei lõpe. "Tuleval aastal paigaldatakse rajakate, ehitatakse fini?imaja, tribüün jääb tulevikuks," selgitas Taube. "Tribüün rajatakse hiljem, pole ka võimatu, et mõne suurvõistluse ajaks see renditakse."

Olev Kenk, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top