Möödunud nädalavahetusel toimunud Balti matðilt naasis kolmikhüppaja Jaanus Suvi teise kohaga, Eesti sai üldvõidu Leedu ja Läti ees.

Meeste arvestuses startis eelmise aasta võitja kolmikhüppaja Jaanus Suvi lootusega püstitada uus Eesti rekord. Seekord jäi laeks teisel katsel hüpatud 15.72, mis oli 2. koha vääriline. Tulemus oli küll parem Eesti meistrivõistlustel hüpatust, kuid Suvi ise saavutusega rahul pole. "Rekordit ei tulnud, sest kolm viimast katset enam ei klappinud," ütles ta.

Treener Leonhard Soomi sõnul on Järvala noortel täiskasvanute klassis raske vanematele vastu hakata.
"Müür jooksis kolmel kilomeetril kogenematusest esimese kilomeetri liiga kiiresti. Rasked võistlused on liiga järjest olnud, noored vajavad rohkem kosumise aega," rääkis ta.

Kokku pääses Eesti kergejõustiku meistrivõistluste tulemuste põhjal Balti matðile kergejõustikuklubist Järvala Jaanus Suvi, Artur Müür, Rutti Luksepp ja Tarmo Saar, nendest Müür tegi kaasa individuaalarvestuses.

Türi piirkonnast pärit sportlastest võistlesid Balti matðil Eesti eest veel Margus Pirksaar, kes lõpetas 5000 m jooksu neljandana ja Sirkka-Liisa Kivine, kes saavutas kaugushüppes 3. koha. Kivine ja Luksepp esindasid Eesti naisi 4x100 m teatenelikus, mis lõpetas kolmanda kohaga.

Eelmisel aastal osales Järvala Eesti, Läti ja Leedu maavõistlustel kahe sportlasega. Järgmisel aastal korraldab Balti maavõistluse Eesti.

Praegu viibivad Järvala 24 kergejõustiklast Tõrva 10päevases suvelaagris. "Fantastiliselt ilus koht, kõik on käe-jala juures. Oleme siin juba viiendat korda," rääkis Soom

TEAVE

KJK Järvala sportlaste tulemused Balti maavõistlustel
Mehed: 3000 meetri takistusjooks - Artur Müür (ind.) 9.52,09, kolmikhüpe - 2. Jaanus Suvi 15.72, 6. Tarmo Saar 14.27.
Naised: kuulitõuge - 4. Rutti Luksepp 12.39.
Kokkuvõte: Eesti 271 p, Leedu 259 p ja Läti 255 p.

Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top