Hääletajate osavõtlikkust näitas, et pole me oma küla rahva ja  naabrite tegemiste vastu sugugi ükskõiksed.

Teist aastat oli võimalik hinnata Järvamaa aasta tegusid. Mitte ainult järvamaalastel, vaid kõigil lehelugejail ja interneti külastajail.

Selle aasta võistluse eripära oli, et võistlema ei pakutud ühtegi tegusat inimest, aga märksõna oli sport. Auhinnanõudlejate seas oli kolm tõsist spordirajatist, millest kaks jõudis auhinnakohale. Seejuures oli huvitav jälgida, kuidas nominentide omavaheline tihe rebimine kasvas võistluse tähtaja lähenedes.

Järva Teatajal oli rõõm kogeda hääletajate osavõtlikkust, mis näitas: pole me oma küla rahva ja  naabrite tegemiste vastu sugugi ükskõiksed. Kuigi tubliduse tunnustamisega oleme veel veidi kitsid, on ka selles suhtes paranemise tundemärke näha.

Tore oli, et internetiportaali ei klõpsitud ainult oma arvamust, vaid paljud pidasid vajalikuks oma valikut ka põhjendada. Häid sõnu jagus ilusale raamatule «Arad veed ja salateed». Presidendi raja kiituseks kirjutati, et suure töö tulemusena valmis mõnus vaigulõhnaline rada, kust avaneb huvitavaid vaateid kaunile Kõrvemaale. Raja kiituseks kirjutati isegi luuletus. Ja tunnustati Türi treenerit Leonhard Soomi, kelle elutööks saab Türi staadioni valmimist pidada.

Albulased võitlesid visalt oma toiduaida eest. Omamoodi tore oli, et mõnigi selle kandi inimene läkitas oma hääle teele igal hommikul. Paraku – arvesse läks neist vaid üks.

Võistlusel «Aasta tegu 2004» kogusid hääli kõik tosin nominenti, kokku tuli 354 toetust. Eelmisel aastal lõi hääletuses kaasa 289 inimest. Küllap aitab selline hääletus süvendada küla, piirkonna inimeste kokkukuuluvustunnet, olla uhke ja edaspidi julgem uuteks tegudeks.

Hääli kokku arvestades selgus seegi, et inimesed soovisid aasta teoks tunnistada lihtsaid asju, just spordirajatisi või toitlustuskohti, mis on toonud kokku või pakkunud elamust võimalikult paljudele.

Kuigi näiteks  Imavere liimtalatehas tõi maakonda 220 miljonit krooni ja hakkab andma tööd 60 inimesele, kogus tegu vähe hääli. Nagu ka Mäo keskuse tegemised, sest inimesed pole asjaga kursis ja iga päev mittetulundusühingu töö tulemustega seotud. Seda tasuks meeles pidada järgmise aastani, kui jälle on võimalik hakata otsima aasta tegusid.

Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top