Eesti täiskasvanute sisekergejõustiku meistrivõistlustel Tallinnas oli koos Eesti selle ala paremik, kuhu kuulub kindlalt ka mitu Järvamaa kergejõustiklast.

Meeste kolmikhüppes näitas head vormi Jaanus Suvi (Järvala), hüpates oma sisetingimuste parima tulemuse 15.83 meetrit. See andis hõbemedali.

Kolmikhüppaja tõestas head vormi

Võidu võttis Eesti hetke parim kolmikhüppaja Lauri Leis 16.15 meetriga.

Treener Leonhard Soomi hinnangul olnuks Suvil praegu veel Leisi raske üle hüpata, kuid ta usub kindlalt, et noormees on sinnapoole teel.

«Suvi head hüppevormi tõestas seegi, et ta lendas kaugushüppes kolm korda järjest väga kaugele, kuigi paku tabamisega oli raskusi ja ükski katse ei läinud arvesse,» märkis ta. Soomi meelest võinuks õnnestumise korral ta ehk isegi sekkuda medalikonkurentsi.

Meeste kõrgushüppes suutis endast parima välja pigistada ka Tarmo Saar (Järvala). Soom märkis, et seni oli Saare tippmark 2.08 meetrit.

Seekord oli ta medalikolmiku järel 2.10 meetriga neljas. «Saarel on veel võimalus võistelda Balti matðil Eesti eest,» lausus ta. Hästi jooksis kahel keskmaadistantsil Artur Müür. Ta oli nii 1500 kui 3000 meetri jooksus kuues, ajad vastavalt 4.10,65 ja 8.54,91.

Soom kiitis eriti Müüri 3000 meetri tulemust, kus ta suutis olla senisest rekordajast 19 sekundit kiirem.

Meeste 60 meetri sprindi eeljooksu aeg 7,26 ei viinud Edgar Niglast (Alem) küll finaali, kuid andis siiski üle–eestilises konkurentsis kümnenda koha.

Medal tuli Järvamaale ka naiste arvestuses. Selle sai Audentese spordikoolis õppiv Victoria Leks (Alem) kõrgushüppes. Palju ei jäänud puudu võidust, sest tema teise koha tulemus oli täpselt sama, mis esikohal – 1.76 meetrit.

Paremuse otsustas, kumb sportlastest ületas kõrguse enne. Paraku sai meistriks tulnud Kristel Lääts võidukõrgusest jagu teisel katsel, kuid Leks kolmandal.

Noorsportlane astus kandadele

Eesti tippnaissprinteritele mõjus ähvardavalt alles esimest aastat A–klassis võistleva Grit Ðadeiko (Järvala) tihe kannul püsimine. 60 meetri sprindi eeljooksus oli tema aeg 7,81 viies ja finaalikoht seega kindel.

Finaalis startis Ðadeiko kõrvu Eesti paremikku kuuluvate Katrin Käärti, Mirjam Liimaski ja Ebe Reieriga.

Kaasvõistlejad mõjusid talle sedavõrd innustavalt, et vaevu nädalase vahega jooksis ta maakonna uue noorterekordi 7,75 ja oli kolme eespool nimetatud sprinteri järel neljas.

Järvamaa naiste sprindirekordini, mis on praegu 7,49 Rutti Luksepa nimel, annab Ðadeikol veel palju treenida.

Head vormi tõestas Ðadeiko ka kaugushüppes, kuhu oli samuti kogunenud võistlema selle ala paremik. Tugevas konkurentsis kordas ta oma senist rekordit 5,78 meetrit ja oli viies.

Naiste kolmikhüppes tegi kaasa ka Ann Hiiemaa (Järvala), kuid tema hüpe oli seekord vaevava põlvevalu tõttu 11.60 meetrit, mis andis kaheksanda koha. Kaheksanda aja 1.00,74 jooksis 400 meetris ka Triin Kärner (Alem).

Kõige suuremat heameelt valmistas Järvamaa kergejõustikutreeneritele, et maakond oli esindatud rohkem kui kümne sportlasega, kellest vähemalt pooled jõudsid paremate sekka.

Soom märkis, et eelmistel aastatel on maakonna esindajate read olnud hõredad, kuigi tulemuste üle pole olnud põhjust nuriseda. «Tänavune edu lubab meil tulevikus loota rohkem medaleid,» lausus ta. «Tegijad on noored ja arenemisjärgus.»

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top