Eesti kergejõustiku-meistrivõistlustel pingutas enamik Järvamaa sportlasi sedavõrd, et suutis ületada oma seniseid tippmarke. Nii mõnigi ponnistus lõppes medalivõiduga.

B-klassis tuli kergejõustikuklubi Järvala kasvandikel katsuda jõudu endast aasta jagu vanematega. Treener Leonhard Soom ütles, et järgmisel aastal, kui ollakse B-klassis vanimad tegijad, peaks medaleid rohkem tulema.

Sellele vaatamata suutis Türi neiu Grit ?adeiko juba tänavu konkurentidele koha kätte näidata.
Kaugushüppes võitis ta meistrikulla 5.38-meetrise hüppega. Soomi ütlust mööda oli konkurents tihe, sest teine koht hüppas 5.34 ja kolmas 5.32-meetrit. ?adeikol õnnestus kõige väärikam medal võita alles viimase katsega. Soomi hinnangul tuli see hüpe tõeliselt hästi välja. "Ta tabas täpselt pakku ja tegi korraliku pika õhulennu," kiitis ta.

Sellega parandas ?adeiko isiklikku rekordit viie sentimeetriga. Tänavu oli see tal teine rekordiparandus. Viimati ületas ta ennast jaanuaris noorte võistlussarjas "TV 10-olümpiastarti", kus hüppas 5.33 meetrit.
200 meetri jooksus sai ?adeiko ajaga 27,19 kolmanda koha. Koeru neiu Kirsika Kool ületas kõrgushüppelati 1.53 meetril ja tuli seitsmendaks.

Järvamaa noormeestest jõudis selles võistlusklassis kõige ette Priit Soodla, kes sai kolmikhüppes kirja 11.66 meetrit ja oli neljas.

A-klassi neidudest oli Soomi ütlust mööda kõige tulemuslikum Paide neiu Ann Hiiemaa, kes tuli kaugushüppes 5.25-ga kolmandaks ja kolmikhüppes 11.85-ga neljandaks.

Üllatuseks pidas Soom Retla jooksuneiu Liina Libliku kolmandat kohta 1500 meetri jooksus. "Liblik jooksis välja aja 5.12,32, mis on tema senistest jooksudest seitse sekundit kiirem," kiitis ta. Noormeestest jõudis Soomi ütlust mööda ainsana medalikohale türilane Lennar Sild. "Häda tegeva selja kiuste tõukas ta kuuli 14.53 meetrit ja sai kolmanda koha," lausus ta. Koeru noormees Lauri Bobrovski oli 13 meetriga kuues.
Paidelane Tanel Paabos sai 300 meetris 38,57-ga kuuenda ja Asso Prii oli kõrgushüppes 1.79 meetriga seitsmes.

Tõeline ebaõnn tabas järvalasi juunioride klassis. "Ootasin sealt kõige enam medaleid, kuid üks äpardus ajas teist taga," kurtis Soom.

Soom tunnistas, et 11 noormehest seitsmel juhtus midagi ja võimetekohased tulemused jäid tulemata. Parimad kohad olid Tarmo Saare kuues koht tõkkejooksus ajaga 8,97 ja Reigo Jõgiste kaheksas koht kolmikhüppes 12.51 meetriga. "Aga selline sport juba kord on. Kõik päevad pole vennad," lausus ta.

Anne Põder, Järva Teataja

Viimased artiklid

Scroll to top