Tarmo Jallai jooksis Göteborgi EMil 110 meetrit tõkkeid 13,89, mis andis 22. koha. Poolfinaali jõudmiseks pidanuks jooksma 13,72ga.

Eeljooksude kiireim oli Läti tõkkesprinter Stanislavs Olijars 13,25, kusjuures viimased meetrid läbis ta sörksammul.

«Vormiga olen rahul, tulemusega mitte,» tõdes Jallai. «Tingimused ja enesetunne olid head. Lootsin korralikku aega.»

Kolmandas eeljooksus startinud Jallai püsis poole maani liidritega võrdsena, ent teisel poolel hoog rauges ning ta lõpetas neljandana. «Läksin jooksu ajal pingesse ja hakkasin hoogu pidurdama,» selgitas ta.

Igapäevaselt USAs õppiv ja harjutav Jallai naasis suve hakul Eestisse, ent kodumaine jahe kliima polnud talle sobiv.

Kerge vigastus ja haigus sundisid teda pöörduma tagasi Ameerikasse.

«Paari nädalaga oli tervis korras ja sain taas normaalselt harjutada,» rääkis viimased poolteist kuud kaugel maal viibinud mees. «Sain veelkord kinnitust, et kuniks tõsiselt spordin, pean seda tegema soojas kliimas.»

Nüüdki ei jää ta kodumaale kuigi kauaks, vaid lendab 17. augustil USAsse tagasi. «Seal algab kool, õppemaksu vähendamiseks pean ka õppejõu ametit,» märkis ta. Algaval semestril pühendab ta esmakursuslasi bowlingu saladustesse.

SL Õhtuleht hindab: Tarmo Jallai - 3

Keskpärane jooks ja keskpärane koht. Nagu enamikku Eesti koondislasi, pole põhjust ka Jallaid teravalt kritiseerida ega tunnustavalt õlale patustada. Eelkõige peab ta ise leidma vastuse, miks ei õnnestunud vormi realiseerida.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top