Vigastus ja haigus korraga on seadnud kahtluse alla Eesti ühe suurema medalilootuse, kettaheite olümpiapronksi Aleksander Tammerti osalemise Göteborgi Euroopa meistrivõistlustel.

Juba eelmisest nädalast vaevab kettaheite kindlat medalipretendenti kubemelihase venitus, viimastel päevadel ka külmetushaigus. Eilsed lennukipiletid Göteborgi vahetas Tammert tänaste vastu.

Tänase päeva jooksul tuleb tema sõnul teha ka otsus, kas EMil osaleda või mitte. Kettaheite kvalifikatsioonivõistlus toimub homme, finaal laupäeval.

«Homme (täna – T.P.) tuleb otsustada ja loodan, et ravi aitab ja asi läheb paremaks. Aga eile ma veel korralikult heita ei saanud,» ütles Tammert eile telefonitsi SL Õhtulehele.

«Olen nii optimistlik, kui olla saab. Samas sean endale kõrgeid eesmärke ja nalja ei taha EMile tegema minna. Kui on selge, et ma ei suuda kõrgete kohtade konkurentsis kaasa rääkida, ei ole mõtet halbu emotsioone korjama minna.»

Tammerti sõnul andis valu kubeme piirkonnas esmakordselt kergelt tunda nädal tagasi Eesti kuldliiga etapil Tartus, hullemaks muutus aga paar-kolm päeva hiljem. Treenida pole sealt saadik enam korralikult saanud. Üleeile proovis Tammert ketast heita, kuid tulemus oli kõike muud kui rõõmustav.

«Juba 50meetrise heite peal on valu tunda. Aga ainuüksi kvalifikatsioonis on vaja juba 63–64 meetri pikkust kaart,» kostis ta mitteülemäära optimistlikult. «Vigastus on selline, et segab nii heite stardis kui ka lõpuponnistust tehes.»

Nagu valust veel vähe oleks, lisandus nädalavahetusel murede sekka veel ka külmetushaigus – kerge palavik, köha, nohu.

«Pea on paks. Eile oli haigus kõige tugevam, täna on juba natuke parem,» ütles ta. «Ei tea, kust see haigus tuli. On olnud vihmaga trenne viimasel ajal, võib-olla hakkas sellest midagi külge.»

Kuidas probleemid heidete pikkusele mõjuvad, kui ikkagi EMile sõiduks läheb, on Tammerti sõnul raske oletada.

«Ma ei oska öelda, kuidas jõunäitajad on. Ma pole viimastel päevadel ju mingit trenni saanud teha. Mõne võtab palavik päris maha vahel, aga õnneks tunnen end täna juba paremini.»

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top