Margus Hunt heitis eile Tallinnas heitjate-tõukajate seeriavõistluse etapil 1,75 kg raskust ketast 64.32. Tulemus tähistab Eesti juunioride rekordit ja on maailma kõigi aegade viies. Maailmarekordist jäi puudu meeter ja 56 cm, Euroopa rekordist vaid 18 cm.

Euroopa juunioride valitsev meister, tuleval nädalal 19aastaseks saav Hunt oli juuni lõpul Kääriku laagris kõvasti jõudu teinud ega suutnud nädalavahetusel Eesti juunioride meistrivõistlustel Rakveres enamat 60.25st.

«Arvasin pessimistlikult, et ega ma siin oluliselt parem ole, kuid juba soojendusel tundsin head minekut,» rääkis 205 cm pikk Hunt eile hommikul Audentese staadionil. «Võistluse alates lootsin juba 62-63 meetrile.» Mitmel korral tulemust parandades jõudis Hunt 63.04 ja viimasel heitel 64.32ni. «Kindlasti polnud see heide täiuslik,» tunnistas ta. «Heite lõpufaasis jäi teravusest puudu. Kuid võrreldes esimeste katsetega, mil tõmbe üldse lõpetamata jätsin, tegin ikka paremini. Ilmselt on nappidest puhkepäevadest kasu tõusnud. Rahuldust pakub just seeria stabiilsus, see näitab, et korralik põhi on all. Hukka läks vaid teine katse – siis tahtsin liiga suurt lõvi tappa ja hakkasin rabistama.»

Hunt jätkab valmistumist augusti keskel Hiinas toimuvaks juunioride MMiks, kus ta hooajatabeli praeguse liidrina on kindel kullatahtja.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top