Teisipäeval 100 meetri jooksus Eesti rekordi püstitanud Ksenija Balta ei suutnud teist imet korda saata.

Kaugushüppe eelvõistlusel lendas ta küll kahel esimesel katsel üle kuue ja poole meetri, ent astus mõlemal korral üle. Viimasel üritusel tõukas ta kaugelt paku tagant ning sai kirja napid 6.03, mis andis 23. koha.

«Mul pole õigustuseks midagi öelda. Kõik oli väga hästi, aga hüppasin halvasti,» tõdes Balta ja lisas, et üle astutud hüpetest pole mõtet suuri järeldusi teha. «Need tunduvad alati pikad.»

Samas oli staadioni monitoridelt selgelt näha, et mõlemad katsed oleksid Eesti piiga lõppvõistlusele viinud.

«Sellisel hoovõturajal polnud ma ammu jooksnud, seepärast oli sammu raske paika saada. Pärast esimest üleastumist tõstsin sammumärki pöia võrra tagasi, aga sellestki polnud abi,» selgitas Balta. «Kolmandal katsel juhtunu üle pean veel natuke mõtlema.»

Balta lahkub EMilt vastakate tunnetega. Göteborgi tulles oli organism nii nõrk, et tuli loobuda meelisala seitsmevõistlusest. Asenduseks valitud 100 meetri jooks tõi aga Eesti rekordi ja tõstis emotsioonid taevasse. Eilne kaugushüpe sikutas need alla tagasi.

19aastane neiu mõtleb aga juba uutele võistlustele. «Kindlasti osalen järgmine nädal Tallinn 2006 võistlusel, ehk õnnestub seal korralikult hüpata,» lootis Eesti rekordit sihtiv Balta.

SL Õhtuleht hindab: Ksenija Balta - 2

Mitterahuldavat hinnet pannes tilgub süda verd, nii head olid kaks üle astutud katset. Paraku pole protokolli jäänud 6.03 kõrgemat hinnet väärt.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top