Tallinna kergejõustikuvõistluse eestvedajad loodavad koostöös linna juhtidega korraldada 2011. aastal Kadriorus maailma super-GP etapi, mille eelarveks on kavandatud miljon eurot ehk 15,6 miljonit krooni.

Mõõduvõtmise üks korraldajahing Peeter Tishler, mänedþer Aivar Karotamm ja Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi kogesid hiljutisel kohtumisel linnapea Jüri Ratase ja abilinnapea Kaia Jäppineni toetust.

«Pärast kokkusaamist Ratase ja Jäppineniga meie ebakindlustunne kadus,» ütles Tishler suurejoonelise ettevõtmise tagamaadest rääkides. «Linn toetab juba tänavust võistlust. Samas saavutasime kokkuleppe ka tulevikuks.»

Areenil palju staare

Tallinna-nimelisel kergejõustikuvõistlusel on spordigurmaanid saanud nautida staaride esinemist. 2002. aastal lummasid publikut USA sprindi- ja tõkkejooksuäss Gail Devers ning Rootsi kõrgushüppaja Kajsa Bergqvist.

2003. aastal säras kuubalannast odaviske olümpiavõitja Osleidys Menendez, 2004. aastal iginoor Jamaica sprinter Merlene Ottey. 2005. aastal astusid areenile viis äsjakroonitud maailmameistrit eesotsas Andrus Värnikuga.

Paraku on õhtumiitingu eelarve alati auklik olnud. «Probleemid on tekkinud seetõttu, et võistlust on pinnal hoidnud mõned üksikud inimesed eesotsas Karotammega,» märkis Tishler. «Ta pani vajadusel oma raha mängu.»

Tishleri kinnitusel on korraldajad varasematest vigadest õppinud. «Toetajatering üha laieneb,» lausus ta. «Samas on tore, et ka senised peasponsorid – hotell Radisson/SAS ja Finnair – toetavad jätkuvalt võistlust.»

Võrreldes eelmiste aastatega võivad «Tallinn 2006» korraldajad eelarvesse kirjutada ka teleülekannete õiguste müügist saadava rahasumma. «Kanal 2 toodab Euroopasse kaks tundi otsepilti,» edastas Tishler.

15. augustil on Tallinnas kuus olümpiavõitjat ja kolmteist maailmameistrit. Võimsaks kujuneb odavise. Eelkokkulepe on norralasest olümpiavõitja Andreas Thorkildseni ja Läti 90 meetri mehe Vadims Vassilevskisega.

Maailmanimedest stardivad veel USA sprinter Allyson Felix, kuulitõukajad Christian Cantwell (USA) ja Joachim Olsen (Taani), Vene kaugus- ja kolmikhüppaja Tatjana Lebedeva ning Leedu kettaheitja Virgilijus Alekna.

Üks tugev võistlus

Erinevalt varasemast ei ole huvilistel põhjust nuriseda soolase piletihinna pärast. Kuni 18-aastased noorukid ja pensionärid pääsevad staadionile tasuta. Peatribüünile saab 100, kõrvaltribüünile 25 krooniga.

Võistlus «Tallinn 2005» pälvis Euroopa Kergejõustikuliidu kohalike rahvusvaheliste mõõduvõtmiste alarühmas neljanda koha. Ent Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu super-GP tasemele tõusmiseks tuleb veel pingutada.

Tishleri sõnul peab loobuma talvisest «Jumping galast». «Tuleb keskenduda ühele võistlusele ja teha seda hästi,» arutles ta. «Raske on käia talvel ja suvel sponsorite ukse taga raha küsimas, ka toetajad lähevad segadusse.»

Deivil Tserp, Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top