Olümpiavõitja Erki Nool osaleb täna algavatel 89. Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel teivashüppes. Noole kunagine trumpala on kavas homme.

«Vaatasin, et teibad istuvad kapis ja koguvad tolmu peale,» kommenteeris endine tippkümnevõistleja. «Eks raputan nad puhtaks.»

Eesti kergejõustiku liidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul valmistas isegi talle Noole võistlemissoov väikese üllatuse: «Ta tegi täna (eile – toim) hommikul kerge treeningu ja küllap see otsus niimoodi tuli.»

Noorte vastu proovile

Ka olümpiavõitja kinnitas, et osalemisemõte tuli talle trenni tehes: «Tegin mõned erialased harjutused ja ühe hüppe lati peale ning otsustasin meistrivõistlustel end noorte vastu proovile panna.»

Ametlikult võistles 36-aastane Nool viimati 2005. aasta märtsis Euroopa sisemeistrivõistlustel. Tookord ületas ta kümnevõistluse käigus teivashüppes 5.10.

Mehe enda sõnul on ta pärast tippspordist loobumist siiski end pidevalt toonuses hoidnud. «Vahel käin jooksmas ja jalgpalli mängimas, sõidan jalgratta ja rulluiskudega,» märkis ta.

Suuri eesmärke seoses võistlusega Nool endale ei sea. «Neli pool hüppan ma iga kell ära, aga ihkan siiski viis meetrit kätte saada,» valgustas ta enda ootusi. «Päris oma lõbuks tõesti võistlema ei lähe.»

Viis meetrit eesmärgiks

Noole isiklik rekord teivashüppes on 5.60 ja püstitatud on see 6. juunil 1998. aastal Tallinnas Kadrioru staadionil. Tänavusel hooajal on viie meetrini küündinud vaid Mikk Pahapill ja Eigo Siimu.

Teivashüpe on Eesti meistrivõistlustel kavas homme kell 16. Koos Noolega asub meistrikulla eest tulle 15 meest.

Normaku sõnul on Kadriorus võistlemas peaaegu kogu Eesti paremik. Eemale jäävad vaid Tarmo Jallai ja Kaire Leibak. Viimane valmistub juunioride MMiks.

Priit Luts, Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top