Eesti Kergejõustikuliidu (EKJL) juhatus tahab lõpetada töösuhte peasekretär Marek Helinurmega usalduse kaotuse tõttu, sest tegevjuht on juhatuse andmeil andnud väärteavet alaliidu rahalise olukorra kohta.

EKJLi presidendi Sven Mikseri väitel esitas peasekretär viimastel kuudel juhatusele ebatäpset ja eksitavat infot kergejõustikuliidu finantsseisu ja raha liikumise kohta. See on raskendanud kohustuste täitmist klubide ja riigi ees.

Helinurm lükkas presidendi ja juhatuse süüdistused ümber ja ütles, et pöördub õiguse saamiseks töövaidluskomisjoni.

«Meil oli omavaheline kokkulepe, et keegi olukorda ei kommenteeri,» tõdes Helinurm. «Mina hoidsingi suu kinni, kahjuks ei pidanud teine pool sõna ja esitas oma nägemused meedias.»

Mikseri kinnitusel soovib juhatus lõpetada töösuhte Helinurmega niipea, kui viimane haiguslehelt ametipostile naaseb.

Mikseri sõnul on juhatus alaliidu sügisvolikogu järel arutanud majanduslikku seisu kaks korda – 22. ja 28. detsembril – ja jõudnud üksmeelele, et puudujäägid alaliidu finantsjuhtimises nõuavad peasekretäri ametist vabastamist.

Aasta tagasi EKJLi tööle asunud Helinurm ei osalenud tänavusel sügisvolikogul ega järgnenud juhatuse istungitel, selgitades eemalejäämist isiklike ja tervislike põhjustega.

Enne tööleasumist EKJLis politseis ametis olnud Helinurme nimele kuulub kakskümmend aastat tagasi sündinud Eesti 400 meetri tõkkejooksu rekord 49,86.

Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top