Omavanuste maailma hooaja kolmikhüppe edetabeli juht Kaire Leibak ja kettaheite teine number Margus Hunt sõitsid eile Pekingisse juunioride maailmameistrivõistlustele Eesti koondise suurte medalilootustena.

Tänavu 13.94 hüpanud ja täiskasvanute EMi normi täitnud, kuid Göteborgi sõidust loobunud Leibaku treener Kersti Viru arvas, et hoolealusel peaks jala sees olema ka 14meetrine hüpe.

«Ettevalmistus on sujunud hästi, hiljuti lihvisime tehnikat Rootsi laagris ja eesmärk on hüpata 14 meetrit. Vastased on tugevad ja võitmiseks tuleb pingutada maksimaalselt,» lausus Leibak.

Teine medalilootus Margus Hunt on tänavu heitnud 1,75 kg kaaluvat ketast 64.32, enam on suutnud vaid rumeenlane Mihai Grasu (65.55). Maailmarekord 65.88 kuulub endiselt egiptlase Omar Ahmed El Ghazaly nimele.

«Maailmameistri tiitli võitmiseks on vaja teha 65meetrine katse, aga maailmarekordiga võita oleks eriti magus,» sõnas mullune Euroopa juunioride meister. «Grasu on teinud tohutu arenguhüppe ja tõusnud kõvaks konkurendiks. Ilma lahinguta ma aga alla ei anna. Panen täie rauaga!» lubas Hunt, kes osaleb ka kuulitõukes.

Medalivõimalustega sõitis Pekingisse ka sisehooajal Eesti kõrgushüppe rekordit 1.90 korranud Viktoria Leks. Eile 19aastaseks saanud veerandmailer Maris Mägi tahab MMil jõuda finaali ja uuendada isiklikku rekordit 53,69. Finaali jõudmine peaks võimetekohane olema ka tänavu 200 meetris Eesti rekordi 21,02 püstitanud Marek Niidule, kes jookseb EMil Göteborgis 4x100 m teatejooksu viimast vahetust ja saabub seetõttu Pekingisse kolm päeva teistest koondislastest hiljem.

Veel kuuluvad Eesti koondisse Rauno Kirschbaum (110 m tõkkejooks), Ebe Reier (200 meetrit), Aigar Kukk (kümnevõistlus), Aarne Nirk (400 m tõkkejooks), Tanel Laanemäe (odavise) ja Veera Duman (800 m).

Noored loodavad näha kettaheite finaali

Täna Göteborgi EMil toimuvat kettaheite finaalvõistlust loodavad noored kergejõustiklased jälgida võimaluse korral hotellis.

«Kettaheite ässad jätsid kvalifikatsioonis hea mulje, kahju muidugi, et oma kandi mees Märt Israel finaali ei jõudnud. Alla 70meetrise tulemusega tõenäoliselt Euroopa meistriks ei tule. Usun, et Gerd Kanteril on ðansse Virgilijus Alekna vastu,» sõnas Margus Hunt.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top