Göteborgi EMi kümnevõistluse avapäeva järel lootis Kristjan Rahnu sekkuda medalikonkurentsi, paraku lõid teisel päeval välja vanad vigastused ning 8093 punkti kogunud mees leppis üheksanda kohaga. Ülekaaluka võidu võttis 8526 silma kogunud tðehh Roman Ðebrle.

«Hooajaks valmistudes polnud ma päris terve, pidevalt oli siit ja sealt midagi korrast ära. See segas treeninguid ja nii tuligi iga ala Harju keskmisel tasemel,» tõdes Rahnu. «Võib ju küsida, et miks ma sellises seisus üldse EM-ile tulin… lihtsalt ei tahtnud aastat päris vahele jätta. Võistlen kaasa ja olen vähemalt grupis sees, ega jää sellele seltskonnale võõraks.»

Päris ebaõnnestunuks ei saa Rahnu võistlust pidada, viimasel alal 1500 meetri jooksus püstitas ta isikliku rekordi 4.50,80. «Sain kinnitust, et väga valesti ma treeninud pole. Tegelikult mõistsin juba talvel, et võin kiiresti joosta,» rääkis ta. «Kahjuks olid viimased sammud nagu jalutamine ja ammu igatsetud 5.50 piir jäi alistamata. Usun, et vajaduse korral olen valmis viis sekundit kiiremaks ajaks.»

Vana vigastus rikkus terve teise päeva

Ärevad märgid, et esimese päeva järel viiendal kohal olnud Rahnuga pole kõik korras, ilmnesid juba 110 meetri tõkkejooksus. 14,48 tähendas loodetust vähemalt kaks kümnendiku nõrgemat tulemust.

Allakäik jätkus kettaheites, kus tänavu üle 50 meetri heitnud mees jaksas avakatsel kõigest 43.46. Teist katset oodates, seisis ta mitu minutit paigal ja mudis kätega selja alaosa. Lõpuks ringi pääsenuna põrutas ta ketta võrku.

Taas haaras ta seljast ning palus kohtunikelt luba minna tribüünile abimees Allan Oolo juurde, kes teda mitu minutit väänas ja mudis.

«Ah, mis sellest... Valu ei olnud, kuid tuhara juurde lõi kramp, mis kandus edasi selga ja segas heitmist,» selgitas Rahnu. «Läks tarvis Oolo sekkumist, et asi mingil määral korda saada.»

Paraku keerutas Rahnu ka kolmanda katse võrku ning võis medalimõtetega hüvasti jätta.

Teivashüpe pakkus kümnevõistlejatele ohtralt katsumusi. Rahnul oli kirjas 4.40, kui taevas kärgatas kõuemürin ja staadion valati üle paduvihmaga. Võistlus katkestati ja sportlased viidi tunnikeseks puhkeruumi varju.

Staadionile naastes ronis Rahnu 4.80ni ja viskas pärast lühikest puhkepausi oda 59.20. Enne 1500 meetri jooksu asus ta kuuendal kohal. «Seesama tuhara kramp segas odaviset kõige rohkem, sisuliselt tõmbasin ainult käega,» tõdes Rahnu. «Sama probleemi pärast jätsin vahele Eesti meistrivõistlused.»

Rahnu püüab katkestaja mainet murda

Mullusel MMil kuuenda koha saanud mees ei osanud hinnata, kas seekordne võistlus pakkus kasulike kogemusi. «Haiguste ja vigastustega võideldes olen juba küll võistelnud, ükskord tahaks korralikult ka teha,» lausus ta. «Samas polnudki tänane kõige hullem – ligikaudu 8100 punkti kogumiseks, peab ikka midagi tegema ka.»

Rahnu tunnistas, et paaril korral välgatas peas mõte, et milleks vaevelda, võiks ju võistluse pooleli jätta.

«Tean, et mul on katkestaja maine ja püüan seda murda. Viimasel kolmel suurvõistlusel olen lõpuni pingutanud,» märkis ta.

Suure tõenäosusega kuulutab Rahnu niigi lünkliku hooaja lõppenuks ja keskendub tervise parandamisele. «Talvel üritan sisevõistlustel ja järgmisel suvel MMil Osakas. Karusell milles tiirleme, ei peatu hetkekski,» rääkis ta tulevikust.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top