Meeste odaviske finaal möödus kiretus võistluses, kus esimesed kaheksa kohta pandi paika juba kahe viskevooruga. Vaid võidumees norralane Andreas Thorkildsen suutis panna viimase katsega võimsa punkti – 88.78.

«Suurepärane!» hõiskas Ateena olümpiakulla kõrvale teise väärika tiitli võitnud Thorkildsen. «Kuna olin juba enne viismast katset võitnud, tegin selle lõdvestunult ja oda lendas veelgi kaugemale.»

Esmalt üllatas konkurente 40aastane tðehh Jan Þelezny, kes viskas avavoorus 85.92. Soomlane Tero Pitkämäki vastas kohe 86.44ga ja püsis esimese vooru lõpuni liidrina. Teises voorus kõmmutas Thorkildsen 87.37 ja medalid olid jagatud. Samuti soosikute hulka arvatud lätlane Vadims Vassilevskis piirdus 83.21 ja neljanda kohaga.

Thorkildsen tunnistas, et on Pitkämäki tulemusest üllatunud. «Millegipärast polnud ta täna piisavalt tugev,» tõdes värske meister ja tänavuse hooaja valitseja. «Kogu mu aasta on möödunud imeliselt ning selle eest tänan ma oma treenerit Asmund Martinseni.»

Omaealiste maailmarekordi püstitanud Þelezny tunnistas, et pani kõik esimesse viskesse. «Riskisin ja see õigustas ennast. Vaid paaril katsel üritasin veel kõvasti, aga ilmselt pingutasin üle,» rääkis ta. «Juba staadionile tulles arvasin, et 85meetrisest viskest peaks medaliks piisama.»

Karjääri viimasel suurvõistlusel osalenud Þelezny tunnistas, et on väga väsinud. «Aga samas olen õnnelik, et suutsin inimestele tõestada, et vaatamata vanusele, võin noorte poistega võidu visata.»

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top