Kubemelihase vigastuse, külmetuse ning treenerist isa raske haiguse kiuste lendas kettaheite medalisoosik Aleksander Tammert eile õhtul siiski Göteborgi EMile ning kinnitas, et jääks koju, kui leiaks, et tal üldse medalivõimalusi poleks.

«Ma ei lähe lihtsalt osalema,» lubas 33aastane Ateena olümpiapronks eile õhtul enne äralendu. «Oleks ma tundnud, et lähen lihtsalt osalema, ma oleks koju jäänud. Osaletud on juba väga pikka aega.»

Alles eile hommikul pärast arstidega konsulteerimist EMil osalemise kasuks otsustanud Tammert tunnistas, et kartis vahepeal juba trauma tõttu koju jäänud odaviskaja Andrus Värniku ja seitsmevõistlusest loobunud Ksenija Balta kurba rida jätkata. Õnneks oli nii eelmisel nädalal vaevama hakanud kubemelihase venitus kui ka mõne päeva eest külge hakanud külmetus eilseks piisavalt taandunud. Ärasõidu eel oli Tammert juba veendunud, et astub täna hommikul kvalifikatsioonivõistluse ringi.

«Enesetunne on paremaks läinud. Ravisessioonid on lihasevalu kahandanud. Eile (üleeile – T.P.) proovisin 60 meetri kanti heita ja valu oli natuke veel tunda. Loodame, et kvalifikatsioonis ei tee rohkem liiga ja laupäeval lõppvõistlusel on seis juba päris hea,» rääkis ta.

Külmetushaiguse ja väsimuse jälgi võis maailma hooaja edetabelis kevadise Eesti rekordiga 70.82 leedulase Virgilijus Alekna järel teist kohta hoidva mehe näost eile õhtulgi näha. Ka ta ise tunnistas, et enesetunne võiks parem olla.

Probleemide tõttu ei julgenud ta lubada ka seda, kas Tammerti medali peale kihlveokontoris raha tasub panna.

«Mu seis on üsna õnnetu olnud, suvi ja nüüd viimane nädal,» sõnas ta, viidates juunis-juulis võetud väikesele vigastuspausile. «Aga kui mõni konkurent on sama kadalipu läbi käinud, võib mul lootust olla. Esimene eesmärk on finaalis võistelda ja seal siis võimalikult hästi.»

Lisaks oma tervisemuredele on medalilootuse südant viimastel nädalatel valutama pannud ka treenerist isa Aleksander Tammert seeniori kehv tervis. Tõsise haiguse tõttu asub varem samuti Göteborgi sõita plaaninud Tammert seenior juba nädalajagu Tartus haiglas.

«Suhteliselt tõsine on ta seis, maoga on midagi lahti, toit ei seedi. Nädal aega ei saanud ta vahepeal midagi süüa ja tuli minna haiglasse. Tahtsin teda veel enne ärasõitu vaatama minna, aga ta on palavikus ja soovitas mitte tulla – äkki hakkab midagi mulle külge,» rääkis Tammert ega salanud, et on murelik.

«Eks ta ikka häirib. Ta pole viimasel ajal saanud abiks olla. Järjest tuleb igasugu muresid, kurb aasta selles mõttes.»

Euroopa edetabel

Kettaheite Euroopa edetabeli esikümnest puudub Göteborgi EMi stardinimekirjast vaid kolmandal kohal asuv ungarlane Zoltan Kövago.

1. Virgilijus Alekna (Leedu) 71.08

2. Aleksander Tammert 70.83

3. Zoltan Kövago (Ungari) 69.95

4. Gerd Kanter 69.58

5. Lars Riedel (Saksamaa) 69.38

6. Mario Pestano (Hispaania) 66.31

7. Piotr Malachowski (Poola) 66.21

8. Michael Möllenbeck (Saksamaa) 65.52

9. Robert Harting (Saksamaa) 65.22

10. Dmitri Ðevtðenko (Venemaa) 64.75

- - -

20. Märt Iisrael 63.20

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top