Odaviske eelvõistlusel 74.58ga 19. koha saanu Risto Mätas tunnistas, et hakkas pärast esimest, suhteliselt hästi õnnestunud katset, liiga palju lootma. Paraku pingutas ta üle ning oda ei lennanud enam soovitud kaugusesse.

«Püüdsin hoojooksu lõppu kiiremaks ajada, aga sellega lagunes visketehnika laiali,» selgitas ta. «Tavaliselt olen just tehniliselt kindlam, aga ilmselt olen sel aastal juba liiga palju võistelnud ja enam ei õnnestu visked nii hästi. Samas olen pigem rahul, kogemusi sain siit küllaga.»

Mätas kinnitas, et tunneb endas pulbitsevat võimsust visata vähemalt 80 meetrit. «Eestis on veel paar head võistlust tulemas, ehk õnnestub see seal,» vaatas ta juba tulevikku. «Igatahes loodan ja püüan väga.»

Eile andnuks 80meetrine tulemus koha 12 lõppvõistlusele pääsenu hulgas. «Tean, et visates tegin paar viga, aga minu treener Toomas Merila polnud kahjuks siin mind parandamas. Tegelikult vajanuksin seda väga,» arutles 22aastane odamees.

Odaviske eelvõistluse pikima viske tegi norralane Andreas Thorkildsen, kes sai kirja 86.55, kaks järgmist kohta kuulusid aga lätlastele – 85.95 visanud Ainars Kovalsile ja 84.64 jaksanud Vadims Vasilevskisele. Kindlalt pääses edasi ka soomlaste esinumber Tero Pitkamäki.

Mätase hinnangul tuleb lõppvõistlus kõrgetasemeline. «Alla 90 meetri kulda ei saa, pronksi jaoks piisab umbes 87meetrisest viskest,» ennustas ta. «Suurim soosik on muidugi Thorkildsen, ent Vasilevskis ja Pitkamäki on talle tugevad vastased. Kovalsi võimalustesse ma eriti ei usu.»

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top