Seitsmevõistlust hästi alustanud ja kolme esimese ala järel isikliku rekordiga plussis olnud Kaie Kand , koges esimese päeva viimasel alal 200 meetri jooksus tagasilööki. Kõrgushüppes viga saanud hüppeliiges ei lubanud soovitud kiirusel sprintida. Pärast avapäeva asub ta 3367 punktiga 26. kohal.

«Jalg oli jõuetu ning ilmselt hoidsin end alateadvuses tagasi. Sellist asja on raske kontrollida, tean vaid, et püüdsin anda endast parima,» rääkis ta. «Aga ma ei anna alla ja püüan hommikul võistlust jätkata. Teen vähemalt soojenduse ära, siis on näha, kas olen selleks võimeline.»

Kand alustas 100 m tõkkejooksus 14,17ga ja hüppas kõrgust 1.74. Kolm sentimeetrit kõrgemal asunud lati ründamisel väänaski ta jalga. Esialgu polnud neiul vigastuse tõsidusest aimu ning ta pakatas optimismist.

«Olen rekordigraafikust paarikümne punktiga ees, järelikult on kõik väga hästi!» arvas ta. «Ümberringi on küll kuulsused, aga mina üritan teha oma võistlust. Tahan tõugata kuuli 12.80 ja joosta 200 meetrit 25 sekundi algusesse.»

Lõunapausi ajal hoidis Kand valutaval liigsel jääkotti, lisaks teibiti enne kuulitõuget jalg tugevalt kinni ning neiu neelas valuvaigistava tableti. Loodetud tulemusteni ta siiski ei jõudnud. Kuulitõukes jäi laeks 12.37 ning 200 meetri jooksus 25,70.

«Tõugete vahel tuli pikalt oodata ning just siis hakkas jalg tugevamalt valutama,» tunnistas Kand.

Avapäeva järel hoiab kindlat liidrikohta rootslanna Carolina Klüft, kes juhib briti Kelly Sothertoni ees 124 punktiga. Kahe ala järel liidrikohta hoidnud Prantsusmaa esindaja Eunice Barber ei tulnud vigastuse tõttu kuuli tõukama.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top