Meeste kuulitõukes jäid mõlemad eestlased statistirolli, ent tegid seda erinevalt – Raigo Toompuu võttis endast maksimumi ja tõukas isikliku rekordi lähistele, Taavi Peetre kaotas aga karjääri parimale tulemusele rohkem kui poolteist meetrit.

Käärid kahe mehe esituses viisid selleni, et seni Eesti teise numbri staatusega leppinud Toompuu oli seekord konkurendist üle – 19.11 andis talle 19. koha, Peetre piirdus 18.67 ja 24. positsiooniga. Õhtusele lõppvõistlusele pääsemiseks piisanuks keskpärasest 19.68st.

«Praegu tunnen hinges küll rahulolu,» olid pärast võistlust Toompuu esimesed sõnad. «Ma ei närveldanud üle. Pealegi on lihtsam võistelda, kui tead, et lõppvõistlusele nagunii asja pole. See, et Peetret võitsin, oli boonuseks.»

«Olen emmele hea laps.»

19.11 on 25aastase vägilase tänavune parim tulemus, isiklikule rekordile jääb see alla 17 sentimeetrit. Toompuu ise nägi selles head märki.

«Tavaliselt ei tõugata hommikustel võistlustel rekordi lähedale. Minul see õnnestus, seepärast usun, et olen võimeline ka pool meetrit pikemaks tõukeks,» arutles ta. «Treener Vello Palm siia ei sõitnud, ent USAs õppimise ajast, olen harjunud üksi võistlema. Pealegi arvan, et tiitlivõistlustel pead ise mees olema. Treener ei saa siin palju aidata.»

Toompuu kinnitas, et hooaja eesmärgiks on ületada tuleva aasta MMi B-norm 19.70. Kui loodetud tulemus ei sünni, võib ta tippspordiga lõpetada.

«Ma pole proff, ega teeni kuulitõukega raha. Ühtegi sponsorit mul pole ja kui korralikku tulemust ei tee, siis vaevalt neid saabki olema. Praegu elan sellest, et olen oma emmele hea laps,» viitas ta suurimale toetajale. «Aga elada on vaja ning 25aastaselt võiks juba korraliku tulemuseni jõuda. 19 meetri kanti pole mõtet toksida.»

Samas teab Toompuu, kuidas ässadele lähemale jõuda – kohendamist vajab tõuketehnika ning kasvama peavad jõunäitajad. «Tipud suruvad rinnalt minust 20 kilo rohkem,» tõi ta ilmeka näite.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top