Täna Göteborgis startivast viiest eestlasest on vaid kuulitõukaja Taavi Peetrel varasem tiitlivõistluste kogemus. Odaviskaja Risto Mätas, kuulitõukaja Raigo Toompuu, vasaraheitja Maris Rõngelep ja seitsmevõistleja Kaie Kand nuusutavad suurvõistluse õhkkonda esimest korda. Närveldamist ei tunnistanud keegi, ent vaid Kand kinnitas, et loodab teha karjääri parima võistluse. Ülejäänud rahulduksid rekordilähedase tulemusega.

Kogenud Peetre ei varjanud, et hommikul enne võistlust tekib hinge ärevus. «Kuulitõuke suured mehed on varemgi närvide pärast kõrbenud,» märkis ta.

Isiklikku rekordit 20.30 omava vägilase tänavune parim tõuge on pool meetrit lühem. Sportlase arvates on jõudu ja kiirust piisavalt, ent tehnika veab alt.

«Reaalselt saan aru, et paari päevaga on raske midagi muuta. Samas loodan, et võrreldes viimaste võistlustega, on asi paranenud,» arutles ta. «Oleksin rahul, kui tõukaksin hooaja parima tulemuse kanti, aga lõppvõistlusele ei pruugi see aidata.»

Treener Ants Kiisa hinnangul on just Peetre loodetav 19.80 lõppvõistluste piiri peal. Peetre ja Kiisa veetsid EMi eel kuus päeva Käärikul. «Kõik oli hea, ainult järve vesi oli nii soe, et kala ei võtnud,» rääkis Kiisa muheledes. «Peetre mõne väiksema ikka sai, ehk jäi suur kala Göteborgis püüdmiseks.»

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top