Kuigi tõkkesprinteri Mirjam Liimaski hooaeg on mullusega võrreldes tagasihoidlikum, on tal võimalik optimistlikult tulevikku vaadata. Põhjusi jagub – uus treener, korralik abimeeskond, uued sponsorid ja tuttuus auto.

Liimask ja treener Ljudmilla Olijara usuvad, et tulemused võinuks tänavugi olla paremad, ent suve hakul põetud neeruvaagna põletik ja sellele järgnenud antibiootikumikuur röövisid jõu ja võimaluse korralikult treenida.

Nädalapäevad enne EM-starti Göteborgis hakkab vorm tasapisi taastuma. Üleeile jooksis Liimask Tartus 100 meetrit tõkkeid 13,54. Nii treener kui ka õpilane arvasid, et tihedamas konkurentsis olnuks tulemus vähemalt kolm kümnendiku parem.

«Antibiootikumid on tõsised asjad ning taastumine võtab aega, samas võib kõik iga päevaga muutuda,» teadis Olijara. «Poolteist nädalat tagasi Eesti meistrivõistlustel tundsin end veel halvasti, eile aga juba päris hästi,» lisas Liimask.

EMiks loodab Liimask jõuda seisu, mis võimaldaks joosta üle tuleva aasta Osaka MMi B-norm 13,11. «See tagaks järgmiseks hooajaks alaliidu rahalise toetuse,» viitas Liimask proosalisele põhjusele.

Samas pole tal materiaalse kindluse pärast vaja muretseda. Abimees Jaanus Kriisk on koondanud ta ümber tasemel taustajõud. Kogu seltskonda nimetatakse hellitavalt perekonnaks.

«Olen paarkümmend aastat treeneritööd teinud ja tean, et staadionidel on palju andekaid jalgu, aga andekaid natuure on vähe,» selgitas Kriisk Liimaski abistamise motiive.

Mullu võttis Liimask kaks suurt võitu – kuni 23aastaste EMil ja universiaadil. Kõik näis olevat parimas korras, ent keset talvist hooaega teatas, et lõpetas koostöö senise juhendaja Mehis Viruga. Pärast mõningat otsimist sai uueks treeneriks Läti tippspetsialist Olijara.

«Olin kohe nõus Mirjamit aitama, aga ma ei arvanud, et kõik kujuneb nii tõsiseks,» tunnistas Olijara. «Pärast paari treeningulaagrit mõistsin, et meie natuurid sobivad ja võime teha tihedat koostööd.» Olijarast saab ka Liimaski mänedþer.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top