Odaviske maailmameister Andrus Värnik piirdus EMi peaprooviks olnud Eesti kuldliiga Tartu-etapil 78.36ga ja tunnistas, et ei suuda korralikult viskeks keskenduda. Taoline kogemus olevat tema jaoks esmakordne.

Värniku soojenduskatsed olid paljulubavad – ühel viskel kandus oda üle staadioni, otse kettaheite piirdevõrgu kõrvale. Odamees kinnitas küll, et soojendusel visatu teda ei huvita, ent hindas parimat üritust pea 90meetriseks ja lisas, et seegi sündis pooliku tõmbega.

Värnik ei sõidaks suvalist kohta saama

Võistluse esimesed katsed polnud aga soojendusel nähtule ligilähedaseltki sarnased. Oda lendas napilt üle 70 meetri joone ja mitu kodust konkurenti asusid tabelis Värnikust ees.

Kolmandal katsel suutis ta siiski esikohta tagada 78.36, ent see oli ka kõik. Teine Göteborgi EMile sõitev odaviskaja Risto Mätas oli 74.90ga teine.

«Mõra on sees – katuses. Ma ei suuda endast sada protsenti võtta,» tõdes Värnik veerand tundi pärast võistlust. «Veel kunagi varem pole ma tiitlivõistluste eel midagi sellist tundnud, lihtsalt ei suuda keskenduda.»

2003. aastal Pariisis MM-hõbeda ning kaks aastat hiljem Helsingis kulla võitnud Värnik tunnistas, et uudne tunne tekitab ärevust. See on aga omakorda üks vaimse mõra põhjustajaid. Samas ei näinud ta pingetes ja närvilisuses midagi imelikku.

Aastatega on Värnik omandanud just tiitlivõistluste mehe maine ning loodab, et suudab ka seekord ennast õigeks ajaks leida.

«Kui varem on tiitlivõistlustelt juba ühte-teist saadud, siis mingite suvaliste kohtade järgi pole ju mõtet sõita. Suvaline koht on kümnes, seitsmes, viies… ühesõnaga kõik, mis pole medal,» loetles ta, ent lisas kohe, et vaatamata ebakindlale seisule, pole EMist loobumine tõenäoline.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top