Erki Noole 200 m jooksu Eesti rekord 21,03 ootas ületajat 11 aastat. Euroopa karikavõistlustel Prahas jooksis 18aastane Marek Niit 21,02, sai sellega kolmanda koha ja lükkas Noole rekordi ajalukku.

Olümpiavõitja nimel on endiselt Eesti rekordid kümnevõistluses 8815 punkti ja kaugushüppes 8.10.

Eesti meeskond sai Euroopa karika kokkuvõttes 5. koha ja jäi püsima esiliigasse, edestades Ðveitsi ja järgmiseks aastaks teise liigasse langenud Norrat ja Austriat.

Enne Prahat oli Valter Espe käe all treeniva Niidu parimaks tänavu Gustav Sule mälestusvõistlustel joostud 21,14.

«Ta oli rekordtulemuseks juba ammu valmis. Emotsioonid olid laes ja tingimused väga head, nii see rekord sündiski,» sõnas Espe. Niidu enda sõnul oli rekord samuti oodatud, kuid rekordjooks ise kaugel ideaalsest. «Tehniline pool jätab veel soovida, jooks oli veidi kramplik. Need mehed, keda suutsin lõpus edestada olid veel 150 meetri kohal minust ees. Loodan veel tänavu joosta alla 21 sekundi.»

Euroopa meistrivõistlustel keskendub Niit tõenäoliselt ainult teatejooksule ja loobub 200 m distantsist, mille normatiivi ta rekordjooksuga alistas. «Pärast EMi jookseb Niit juunioride MMil 200 m, graafik on tihe,» seletas Espe.

«Teatemeeskonna eesmärgiks on finaali jõudmine ja kindlasti ka Eesti rekord,» sõnas Niit, kes oli Euroopa karikal osaline ka 4x100 m ja 4x400 m teatejooksus. Esimesest teatest pidi ootamatult kõrvale jääma Golberg, kellel tekkis 100 m jooksus lihases kramp. Golberg sörkis distantsi läbi, et Eesti meeskonnale tuua vähemalt punkt. Teatejooksus asendas teda 110 m tõkkejooksus 14,13ga 6. koha saanud Rene Oruman.

Ainsa alavõidu tõi Eestile Gerd Kanter, kes võitis kettaheite 67.49ga ja edestas konkurente enam kui kuue meetriga. Esikolmikusse jõudsid peale Niidu ja Kanteri veel kolm Eesti kergeatleeti. Kuulitõukes sai teise koha Taavi Peetre (19.32) ning kolmandad kohad Marko Aleksejev kõrgushüppes (2.14) ja Jaanus Uudmäe kaugushüppes (7.59).

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top