Eile Valgas peetud kergejõustiku Eesti kuldliigal maa rekordi eest lubatud 100 000 krooni jäid sponsoritele alles, kuna rekordi peamise ohustajana reklaamitud Andrus Värnik maadles taaskord terviseprobleemidega.

Värnik viskas küll soojendusel näiliselt kerge vaevaga 75 meetrit, ent võistluse esimesest katsest loobus. Ta käis odaviskesektoris närviliselt ringi, rüüpas pudelist vett ja rääkis läheduses seisnud sõbraga.

Valga staadionile kogunenud publikut Värnik siiski ei petnud, teiseks katseks oli ta juba võistlusvalmis ja viskas 82.25. Järgmisel katsel lisas veel rohkem kui meetri – 83.48.

Kuigi kahe viimase katse ajal palusid Värniku sõbrad staadionil muusikat mänginud diskoril lasta kõlaritesse Värniku lemmikmuusikat, polnud sellest abi. Värnik oli raskes olukorras endast maksimumi juba andnud. Võiduga kaasnes 5000 krooni preemiat.

«Mulle ei istu õietolm,» selgitas ta pärast võistlust. «Ju siin lendas seda nii palju ringi, et enne võistlust läks enesetunne halvaks. Uuringud näitasid, et just tolm, õun ja porgand on mulle vastunäidustatud.»

«Probleemi ju pole!»

Värniku sõnul muutus õhtu edenedes tervis paremaks ja teisel ning kolmandal katsel tundis ta eneses jõudu, ent õiget visketehnikat ei leidnud.

Samas liikusid juba hommikul kergejõustikurahva seas kuuldused, et Värnik ei pruugigi Valgas võistelda. Maailmameister ise keeldus ärevat informatsiooni tagantjärele kommenteerimast.

«Ma ei räägi sellest… Probleemi ju pole!» teatas ta ja püüdis naeratada. «Hommikul tegin kerge treeningu ja selle põhjal tundus, et kõik on korras.» Trenni ajal sportlast jälginud treener Heino Puustet Valgas siiski polnud.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top