Leedu kettaheitja Virgilijus Alekna, kahekordne olümpiavõitja ja kahekordne maailmameister, tegi omanimelisel Vilniuse galal taas puhta töö. Isegi tema kuueheitelise seeria halvim tulemus andnuks laupäeval ülekaaluka võidu.

66.12 – 68.81 – 67.59 – 67.73 – 69.73 – 69.15. Nii heitis Alekna.

MM-hõbe Gerd Kanter jaksas vastata 65.50, ungarlasest olümpiahõbe Zoltan Kövago 65.00, ameeriklane Ian Waltz 64.94 ja Aleksander Tammert 64.03.

«Kui kord on võistlus, siis pean end närvi ajama.»

Virgilijus Alekna sponsorite auhinnad ajasid elevile peaaegu kogu kettaheiteeliidi. Tuhandetesse küündiv publik vist ei aimanudki, kui tähtis on võistlus saabunud kambale.

Ameeriklased Jarred Rome ja Waltz astusid üles kui tavalised ameeriklased. Nad tagusid jalaga maad, sõimasid valjuhäälselt iseendid ja leidsid tehtust ka häid heiteid.

Ungarlasest olümpiahõbe Zoltan Kövago oli närvis kui kurat, unustas mitut puhku ära, et on ketta juba kuivaks nühkinud. Alustas siis kõigega otsast ja… saigi lõpuks kerges taganttuules tulemuse.

Mullu Eesti rekordi 70.10 püstitanud Gerd Kanter ja tänavu tippmargi 70.82ni upitanud Tammert ei vahetanud võistluse kestel isekeskis vist sõnagi. Kanter käis nõu pidamas treener Uno Ojandiga, Tammert vestles näiteks lõuna-aafriklase Frantz Krugeriga ja isa Aleksander Tammert seenioriga, ent Kanterile ei kinkinud pilkugi.

Tammert ja Kanter võimlesid, võimlesid, võimlesid, ehkki ilm teab mis külm polnud. Enamat jaksas Alekna, kes traavis ringi kogu heidetevahelise aja. Ta kükitas end reklaamitahvlitele toetudes; tegi kätega kiiremaid ja aeglasemaid ringe; sörkis natuke, hüples.

Sakslane Michael Möllenbeck, viimase MMi pronks Alekna ja Kanteri taga, piilus telgitaguseid: kas ehk võiks noorsoo pilku riivamata kusagil klähvi suitsu tõmmata…

Kövago tegi sääretõstejooksu.

Alekna rüüpas rahunedes jõujooki – kümnendat korda samast tillukesest purgist. Tundes, et purk hakkab tühjaks saama, hankis kohvi. «Kui kord on võistlus, siis lihtsalt pean end närvi ajama,» lausus peoperemees.

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top