Ameerikas Nebraska ülikoolis ligi kaks aastat õpinguid ja treeninguid ühildanud 800 meetri jooksja Egle Uljas otsustas pärast sealse peatreeneriga tekkinud pingeid ülikoolist lahkuda ja leida uue treeningu- ja õppepaiga Lõuna-Euroopas.

Lätlase Victors Lacise käe all harjutava piiga sõnul tekkisid pinged siis, kui Nebraska ülikooli peatreener soovis, et Uljas vahetaks treenerit.

«Ma ei teagi täpselt, miks treenerivahetust sooviti, küllap oli see ameerika bürokraatia. Ma ei nõustunud, sest olen Lacise ja tema kavadega väga rahul. Kõige tähtsam on sportlasele see, et ta usuks treenerisse,» sõnas Uljas.

Meditsiiniline pool jättis soovida

USAst lahkumise otsuses mängisid kaasa ka muud tegurid. «Ameerikas algas välishooaeg kohe pärast sisehooaega. Pidin jooksma hästi märtsis, aprillis ja mais. Tekkis küsimus, kuidas saan vormis olla augustis, kui toimuvad tähtsad tiitlivõistlused,» lausus Uljas, kelle sõnul jäi puudulikuks ka meditsiiniline kontroll, mida tehti vaid kord aastas. «Kui oleksin soovinud läbida kontrolli mitu korda aastas, oleksin pidanud maksma väga suuri summasid. Samuti polnud meie ülikooli võistkonnal õiget massööri.»

«USA elustiiliga kohanemine ei valmistanud mulle mingeid raskusi, alguses tunduski kõik väga hea. Keerulisem oli harjuda kliimaga, mis on väga muutlik. Pidin kogu aeg uues temperatuuris aklimatiseeruma. Talvehooajal jäin kaks korda haigeks, seetõttu läksid olulised stardid aia taha,» lausus Eesti 400 meetri rekordinaine. «Siiski ei pea ma Ameerikat negatiivseks kogemuseks, sest sain seal oldud aja jooksul palju iseseisvamaks.»

Loe edasi SL Õhtulehest

SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top