Nädalavahetusel Pariisi maratonil 2 tunni 11 minuti ja 22 sekundiga 12. koha saanud Pavel Loskutov puhkas eile juba kodus ning kinnitas, et ettevalmistus suviseks EMiks kulgeb plaanipäraselt

«Kogu töö käib Göteborgi EMi nimel,» sõnas ta ja loetles ette lähikuude tegevuskava. «Aprillis ja mais harjutan Eestis, juunis aitan koondist Euroopa karikasarjas ning seejärel sõidan kuuks Kislovodskisse. Vahepealsel ajal osalen kodustel jooksudel ja ilmselt ka ühel poolmaratonil.»

Neli aastat tagasi EMil maratonis hõbeda teeninud Loskutov loobus möödunud suvel MMist ning panustab taas kontinendi tippjõuproovile. Paraku ei alanud ettevalmistus hooajaks kõige paremini, vahetult enne jõule käis ta Tartus Toomas Teini juures põlvelõikusel.

Taastumise käigus hoidis kogenud jooksumees koormusi madalal. Jaanuaris kogunes jooksukilomeetreid vaid sadakond, veebruaris kasvas see juba hüppeliselt, küündides 700ni. Märtsis jooksis Loskutov 863 kilomeetrit. Pariisi maratonist taastumiseks laseb ta koormuse pisut alla, ent suvel krutib end viimase piirini. Kislovodskis loodab ta läbida 900 kilomeetrit.

Operatsioonist taastumise järel pole põlv enam valu teinud. «Kui nüüd veel miski segaks, oleks EMi rong läinud,» tõdes Loskutov.

Pariisis oli koht Loskutovi jaoks tagasihoidlik ning tulemuski jäi kõrvalvaatajate jaoks väheütlevaks. Samas pidas maratoonar osalemist oluliseks.

«Teadsin, et ettevalmistus pole kõige parem ning pidin valima, kas joosta tänavune esimene maraton nüüd, mai lõpul, või alles EMil,» rääkis Loskutov. «Otsustasin esialgseid plaane mitte muuta ning joosta kohe. Maratonis ei tohi jätta pikka vahet, tunnetus kipub kaduma.»

36aastane Loskutov ei pea ennast veel vanaks meheks. Pariisis saavutas temast kaks aastat vanem portugallane Luis Jesus neljanda koha. «Tean, et ta jooksis seal isikliku rekordi, järelikult pole minugi jaoks miski võimatu. Kuni neljakümnenda eluaastani võib maratoniga rahulikult tegeleda, taseme langust pole vaja karta,» arutles ta.

Peep Pahv, SL Õhtuleht

Viimased artiklid

Scroll to top