Üleeile õhtul Tartus odaviske maailmameistrit Andrus Värnikut tabanud käevigastus on nii tõsine, et doktor Mihkel Mardna hinnangul kulub selle ravimiseks kolm nädalat.

Mõistagi suudaks Värnik esmaspäeval Rootsis Göteborgis algaval EMil visata, kuid oma parimatele tulemustele ei jõuaks ta ligilähedalegi. «Arvan, et maailmameister ei lähe EMile niisama osalema, järgmine hooaeg on tähtis,» tõdes Mardna.

Värnik vigastas kätt BIG Kuldliiga Tartu etapi teisel soojendusviskel, mis tehniliselt ebaõnnestus. «Samal õhtul polnud asi hull, kuid täna (eile – toim) hommikul ärgates oli küünarnukk paistes. Sinna oli tekkinud väike muna ja verevalum.»

Kurvastav olukord

Treener Heino Puuste märkis, et Värnik oli talle juhtunust kohe rääkinud. «Ma nägin seda hetke, kui vigastus ilmselt tekkis,» lausus Eesti odaviske eksrekordimees Puuste, kes on aidanud hoolealusel MMil võita nii kuld- kui ka hõbemedali.

Mõistes, et olukord on võtnud kahetsusväärselt tõsise pöörde, asus Värnik kiiresti tegutsema. Ta sõitis doktor Mardna vastuvõtule. Pärast vigastatud piirkonna uurimist käis Eesti rekordi 87.83 valdaja esimesel raviseansil.

«Küünarliiges on turses, alustasime turset alandavat ravi,» selgitas Mardna. «Tavaliselt kulub selliste vigastuste puhul täielikuks tervenemiseks ligi kolm nädalat.»

Värnik nimetas seisu kurvastavaks. «Ent vigastused on üks osa tippspordist,» nentis 28-aastane atleet. «Süda ihkab Euroopa meistrivõistlustele, aga lõppsõna ütleb doktor Mardna. Tal on selliste vigastustega kogemusi.»

Trakmann loobus EMist

Tartus oli Värnik meenutanud, kuidas ta kaks suve tagasi Ateena olümpiale läks. «Tulin haige jala kiuste kuuendaks, kuid paljude jaoks olin ikka tropp. Kui oled varem tiitlivõistlustel midagi korda saatnud, pole mõtet minna sinna suvalist kohta tooma.»

Tänavune hooaeg kulges Värnikul üle kivide ja kändude. Avastart Rakveres tõi paljutõotava tulemuse 84.85. Ent seejärel tekkisid tal taas allergiaprobleemid, juuli alguses tuli leppida kaotusega Risto Mätasele. Tartus piirdus Värnik 78.36ga.

Enne saatuslikuks saanud teist proovikatset lennutas Värnik Tartus oda 87 meetri kanti. «Keha läks ühele ja käsi teisele poole ning küünarliigese sidemed said kannatada,» rääkis Antslast pärit Värnik trauma põhjustanud sooritusest.

Eile kahanes Eesti EMi võistkond veel ühe sportlase võrra, Göteborgi otsustas sõitmata jätta odaviskaja Jana Trakmann, kelle hooaega on kevadest saadik pärssinud õlaprobleemid. Tartus jäi Toomas Merila hoolealuse laeks tulemus 47.94.

«Õlas pesitsev põletik on seganud nii treenimist kui ka võistlemist,» lausus Merila. «Tegemist ei ole küll väga tõsise tervisehädaga, ent visked on oluliselt häiritud. Paremate ja kehvemate tulemuste vahe on ligi kümme meetrit.»

Deivil Tserp, Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top