«Eesmärgiks on medal, iga medal on saavutus,» tutvustas Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi alaliidu lootusi eelseisvatel Euroopa meistrivõistlustel Göteborgis. Kokku sõidab Rootsi 23 sportlast.

«Medalikanditaate on meil neli-viis, ka üks medal oleks õnnestumine,» sõnas Teigamägi. Kergejõustikuliit on suurimad lootused pannud odaviskajale Andrus Värnikule, kettaheitjatele Gerd Kanterile ja Aleksander Tammertile ning kümnevõistlejatele Kristjan Rahnule ja Mikk Pahapillile.

Selgusid preemiad

EMi normi täitnud sportlastest ei sõida Göteborgi põlvehäda raviv maratoonar Pavel Loskutov. Kolmikhüppaja Kaire Leibak keskendub kaks päeva pärast EMi Pekingis algavale juunioride MMile. Ta ihkab kõige säravamat medalit.

Kergejõustiklaste Rootsi lähetamine neelab alaliidu eelarvest ligikaudu 250 000 krooni. «Hotellist staadionile jalutab umbes viis minutit, nii häid elamistingimusi pole meie sportlastel ammu tiitlivõistlustel olnud,» kiitis Teigamägi korralduslikku poolt.

Kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak märkis, et sel korral valiti meistrivõistlustele sõitjaid varasemast hoolikamalt. «Turiste me saata ei tahtnud, seepärast seadsime klausli, et norm tuleb kõigil täita ka EMi hooajal,» rääkis Normak.

Eilsel pressikonverentsil selgusid ka võimalike medalivõitjate preemiasummad. Tiitlivõit toob sportlasele sisse 100 000, teine koht 50 000 ja kolmas 30 000 krooni. «Summad pole suured, kuid usun, et ükski atleetidest ei lähe EMile raha pärast,» leidis alaliidu president.

Üks viiendik preemiasummast läheb sportlaste ja kergejõustikuliidu vahel sõlmitud lepingu alusel treenerile.

Võlakoorem väheneb

Äsja möödus kergejõustikuliidu juhatusel sada ametisoleku päeva. Teigamäe kinnitusel on tähtaja ületanud kohustusi vaja tasuda veel 700 000 krooni ulatuses. Aasta algul ulatus see summa 2,3 miljonini.

«Olukord on paranenud peamiselt sponsorite suurematest toetussummadest, alaliidu kokkuhoiust ning oma kulude pikemaajalisest planeerimisest,» selgitas Teigamägi.

Samas tunnistas ta, et sel hooajal on ees veel prognoosimatuid kulutusi, mis tekitab aasta lõpuks ligikaudu 1,2 miljonini küündiva võlgnevuse.

Eesti koondis

Mehed: Aleksander Tammert, Gerd Kanter, Märt Israel (ketas), Andrus Värnik, Risto Mätas (oda), Taavi Peetre, Raigo Toompuu (kuul), Mikk Pahapill, Kristjan Rahnu, Madis Kallas (kümnevõistlus), Tarmo Jallai (110 m tõkkejooks), Lauri Leis (kolmik), Marek Niit, Henri Sool, Martin Vihmann, Argo Golberg (4 x 100 m). Naised: Kaie Kand (seitsmevõistlus), Ksenija Balta (seitsmevõistlus, kaugus), Mirjam Liimask (100 m tõkkejooks), Jana Trakmann (oda), Anna Iljuðtðenko (kõrgus), Veera Baranova (kolmik), Maris Rõngelep (vasar).

Priit Luts, Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top