Nädalavahetusel ligi saja spordiüritusega 105. sünnipäeva tähistav Eesti spordiselts Kalev pani eile tuhandete osalejatega võimlemispeol pealtvaatajad esinejatega kaasa liikuma.

Võimlemispeol osales rekordarv inimesi: Kalevi Keskstaadionil sünnipäevaüritused avanud president Arnold Rüütli silme ees esitas 17 kavast koosnenud programmi «Päeva rütmid» enam kui 4500 võimlejat üle Eesti.

Esimesena kavas olnud hommikuvõimlemises ergutas laval harjutusi ette näidanud laulja Liisi Koikson ka enamiku 6000 pealtvaatajast kaasa liikuma.

«Hea, et publik fantastiliselt kaasa elas,» tunnustas pealavastaja Riina Voolpriit. «Seekordne võimlemispidu oli erakordne, sest ühelgi varasemal korral pole me nii palju võimlejaid kaasanud.»

Päevarütm muutub elurütmiks

Üritusel esinesid eestlastele lisaks Norra Kuningliku Kaardiväe veteranide orkester ning Soome ja Rootsi võimlejad, andes 17 kavaga ülevaate inimese toimingutest ühest hommikust järgmise päikesetõusuni.

«See ei olnud ainult ühe päeva läbilõige, vaid soovisime anda sõnumi, et päevarütmid lähevad üle elurütmideks ja vanem põlvkond annab ohjad üle nooremale,» selgitas Voolpriit.

Tamsalu võimlemisklubi Katree tantsija Triin Pevgonen tõdes, et neli päeva kestnud proovid ja eilne esinemiseelne peaproov olid väga väsitavad, kuid päikeseline ilm ja pealtvaatajate kaasaelamine mõjusid innustavalt.

«Õhkkond oli suurepärane!» säras ta. «Proovidel oli väga raske, kuid see kõik ununes, kui tuli tuhandete pealtvaatajate ees esineda.»

Kalevi III mängudel selgitatakse parimaid 24 spordialal. Ligi 2000 sportlase seas on osalisi Eesti lähinaabrite kõrval ka Portugalist, Prantsusmaalt, Iisraelist ja Kanadast.

Nurme rekordihoos

Eile õhtul peeti võimlemisürituse vaheajal Kalevi Keskstaadionil 14. Sporditähe miilijooks, kus Tiidrek Nurme ületas raja ääres jooksjaid ergutanud 500 rahvatantsija toel 1989. aastast saadik Valdek Apivala nimel olnud miilijooksu Eesti tipptulemuse kahe sekundiga – Nurme läbis võistlusmaa 4.05,1ga.

Täna päeval esinevad Kalevi III mängudel osalevad võimlejad Raekoja platsil ja õhtul Pirita jahtklubis.

Homme toimub rahvusooperis Estonia gala, kus üks Eesti kõigi aegade paremaid võimlejaid Janika Mölder esineb koos tütrega, kitarri mängib ja laulab Rauno Pehka ning üles astub kulturist Ott Kiivikas.

Raimo Nõu, Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top