Jamaica sprinter Asafa Powell kordas täna Inglismaal Gatesheadis toimunud kergejõustikuvõistlustel 100 meetri jooksu maailmarekordit 9,77, vahendas BBC. Jooksu ajal puhus pärituul kiirusega 1,5 m/s.

Powell sai sama tulemuse kirja eelmise aasta 15. juunil Ateenas. Selle aasta 12. mail kordas seda ameeriklane Justin Gatlin.

Jamaikalane ütles BBCle antud intervjuus, et tuli Inglismaale selleks, et näidata oma head vormi.  

«Nagu juba ütlesin, võin joosta nii kiiresti kui tahan ja millal tahan. Lubasin teha selle hooaja senise parima tulemuse ja ei petnud,» rääkis 23-aastane Powell.

Tema selle hooaja senine parim aeg 100 meetri jooksus oli 9,95.

«Ma jooksin 9,77 eelmisel aastal ja ma tõestasin, et suudan seda jälle teha. Ma näitan, et olen tagasi seal, kust ma alustasin eelmisel hooajal. Sel hooajal lõpetan tipus,» rääkis jamaikalane.  

Powelli sõnul pole tema treener ilmselt tänase tulemuse pärast õnnelik, kuna jooksu lõpuosas ei teinud sprinter seda, mida treener oli tal käskinud teha.

Powell jooksis ülivõimsalt, sest teisi kümne sekundi alistajaid ei olnud. Teise koha ajaga 10,06 sai jamaikalane Michael Frater. Kolmas oli 10,07 jooksnud inglane Dwain Chambers, kellele see oli esimene jõuproov pärast kahe aasta pikkust võistluskeeldu.   

Powell ja Gatlin peaksid jooksurajal kohtuma 28. juulil Londonis toimuval GP-etapil.

Foto: Asafa Powell kordas täna Gatesheadis 100 meetri jooksu maailmarekordit 9,77 s. Reuters

Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top