Odaviske maailmameister Andrus Värnik ootab palju täna Tamperes toimuvalt kergejõustikuvõistluselt ja on pettunud, kui ei suuda ületada Eesti rekordit (87,83 m), vahendas MTV3.

«Enesetunne on väga hea, talvel muret teinud pahkluu ka enam ei sega,» rääkis ta.

Andrus Värnik pole varem Tamperes võistelnud. «Loodetavasti pole Soome publiku minu peale vihane, et võtsin eelmisel suvel Helsingi MMil kuldmedali ja rikkusin Tero Pitkämäki peo.»

Värnik alustas hooaega 22. mail Rakveres, saades kirja 84,85 m. Valitseva maailmameistrina oleks ta võinud osaleda eelmisel reedel Oslos toimunud IAAFi Kuldliiga esimesel osavõistlusel, kuid seda ta ei soovinud.   

Värnik põhjendas mitteosalemist sellega, et ta ei taha end väsitada või vigastada kohe hooaja alguses.  

«Erinevalt mõnest teises odaviskajast mulle neli korda nädalas võistlemine ei sobi. Kavatsen osaleda vähemalt kahel IAAFi Kuldliiga osavõistlusel ja siis on eesmärgiks võita.» 

Oslo odaviskevõistluse võitis hooaja tipptulemusega 91,59 m norrakas Andreas Thorkildsen. «Hooaja alguse tase maailmas on mulle üllatus - eriti lätlase Vadims Vasiljevskise üle 90-meetrine vise. Göteborgi EMi finaalis võib kuldmedali võitmiseks vaja minna 93-94 meetri pikkust viset.»   

Maailmameistri treener Heino Puuste on oma hoolealusega samal arvamusel. Samas rõhutas Puuste, et Värnik oleks Helsingi MMil tõenäoliselt võidutulemusest 87,17 m kaugemalegi visanud, kui ilm oleks parem olnud.    

«Aastal 2003 visatud Eesti rekord oleks pidanud paranema juba 2004. aasta olümpiamängudel, kuid tippvormis Andrus vigastas end paar nädalat enne Ateenat,» rääkis Puuste.  

Soomlaste odaviskekuulsus Tero Pitkämäki Eliittikisat võistlustel Tamperes ei osale. Küll on aga kohal hooaega üle 84-meetrise odaviskega alustanud Tero Järvenpää.

Värnik ja Järvenpää on varem kohtunud kaks korda, omavaheliste võitude suhe on viigis 1:1.  

«Järvenpää kuulub kindlasti nende noorte sportlaste hulka, kes lähiaastatel viskavad oda väga kaugele,» märkis Värnik.

Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top