Götzise kümnevõistluses lootusrikkalt startinud Madis Kallas kogub lõpuks 7476 punkti, mis annab talle 17. koha, ja laiutab nõutult käsi.

«Sellist tulemust ma siia küll tegema ei tulnud,» räägib Kallas, kelle kõige väiksem eesmärk oli Euroopa meistrivõistluste normi, 7800 punkti täitmine.

Kallas läbib 100 m distantsi tuulevaikuses 11,14ga ja tunneb tulemusest rahulolu. Pisut jätab südame siiski kripeldama kesine reaktsiooniaeg 0,201. «Andsin trumbi käest,» lausub ta.

Kuulitõukes rekord

Vastutuult (-1,0 m/s) kaugust hüpates piirdub Kallas 6.90ga. Proovikatsete ajal tibab vihma, mis muudab ettevaatlikuks. «Kaugushüpe on viimasel ajal olnud mu ebastabiilseim ala,» arutleb isa Raivo juhendamisel vormi timmiv Kallas.

«Pärast talvist Reval Hotels Cupi olen nii kaugus- kui ka kõrgushüpet saanud proovida ainult kaks korda,» lisab saarlane mornilt. «Vigastused on mu treeninguplaanid segamini löönud.»

Kuulitõukes soosib Kallast õnnejumalanna. Kahe katse järel on tal kirjas vaid 13.91. Enne viimast sooritust lööb taanlane Anders Black tõukeringi paku puruks. Jõuproov katkestatakse ning paarikümne minuti pärast jätkatakse teises sektoris.

Kallas saab ühe proovikatse. Viimasel ametlikul tõukel lennutab ta seitsmekilose raudmuna 15.39 kaugusele – isiklik rekord. «Mul vedas, et taanlane paku ära lõhkus,» lausub Kallas siiralt. «Olin liimist lahti, jõudsin end pausi ajal koguda.»

Enesekindlus kaob

Kõrgushüppes alistab Kallas 1.97 kolmandal katsel. 400 m jooksu lõpetab ta ajaga 51,84. «Aprillis vigastasin treeningul säärelihast ega saanud Hispaanias lõigutreeningut teha,» selgitab ta tulemuse tagamaid.

Teisel päeval sõidab Kallas justkui pilvelõhkuja kiirliftiga mutikoopasse. Enam ei õnnestu tal miski. 110 m tõkkesprindis läheb kirja 15,09, kettaheites 44.43, teivashüppes 4.60, odaviskes üksnes 48.43 ja 1500 m jooksus 4.55,74.

Kallas tunnistab, et pärast tõkkejooksu ei suutnud ta end kokku võtta ja vihmasadu muutis eriti ebakindlaks. «1500 m jooksus ei pannudki kõike välja. Hoidsin energiat kokku, võib-olla lähen nädala pärast uuesti võistlema.»

Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top