Pühapäeval Tartus lõppenud XXII SELL-i tudengimängudel osales 1457 sportlast 86-st ülikoolist, kes esindasid 19 riiki ja regiooni.

Kolme võisluspäeva jooksul jagati välja 97 medalikomplekti 13-l spordialal – korvpall, võrkpall, minijalgpall, saalihoki, kergejõustik, ujumine, male, judo, maadlus, orienteerumine, seiklussport, rühmvõimlemine ja sulgpall.

SELL-i mängude medaliarvestuses pälvis esikoha Tartu Ülikool, kes teenis kokku 30 medalit (11 kulda, 8 hõbedat ja 11 pronksi). Järgnesid Leedu Kehakultuuriakadeemia 29 (8 kulda, 10 hõbedat ja 11 pronksi) ning Läti Ülikool 27 (8 kulda, 9 hõbedat ja 10 pronksi) medaliga.

Mängude sporditoimkonna juhi Pirjo Petersoni sõnul möödusid võistlused kõigil aladel üldjoontes plaanitult.

«Väiksemaid probleeme muidugi esines, aga need ei tõusnud kusagil esiplaanile,» ütles ta.

«Erilist heameelt valmistas aga tõsiasi, et kõigil pallimängualadel oli tase oodatust tugevam,» lisas Peterson.

Mängude programmi kuulus seekord 13 spordiala, mis oli Petersoni sõnul optimaalne arv.

«Kui SELL-i mänge ka edaspidi Tartus korraldada, siis praeguse seisu juures kavas olevate spordialade numbrit suurendada ei tasuks, sest Tartus pole piisavalt palju korralikke spordibaase,» tõdes Peterson.

Mängude korralduskomitee esimehe, Eesti Akadeemilise Spordiliidu presidendi Ants Veetõusme sõnul oli eile lõppenud XXII SELL-i mängude valguses üliõpilasspordi olukord Eestis parem, kui loodetud.

«19. mail toimunud konverents «Milleks Eestile üliõpilassport?» andis selge signaali, et huvi seda valdkonda arendada on olemas nii alaliitudel, Eesti Olümpiakomiteel kui ka ministeeriumitel,» ütles Veetõusme.

2007. aasta SELL-i mängud toimuvad Leedus, Kaunases ja 2008. aastal võisteldakse Soome pealinnas Helsingis. 2009. aastal toimuvad mängud Lätis ja 2010. aastal taas Eestis.

Täpsem info SELL-i mängude tulemuste kohta on kättesaadav mängude ametlikul koduleheküljel www.sellstudentgames.com.

Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top