«Sel talvel ma ei tegelnud valede asjadega ning olen saanud tarkadelt inimestelt nõu,» põhjendas eile USAst naasnud tõkkesprinter Tarmo Jallai tänavuse hooaja edasiminekut. Äsja jooksis ta Mehhikos 110 meetris Eesti rekordi 13.62, kirjutas SL Õhtuleht.

Üks neist tarkadest inimestest oli mehhiklasest treener Raul Barreda, kelle tutvuste kaudu Jallai saigi Mehhikos kõvade rivaalidega joosta. «Seni andis Barreda mulle nõu põhiliselt e-mailÿi kaudu, kuid Mehhikos sain ka nädala aega tema käe all harjutada,» sõnas Jallai.

Ühel kergejõustikukonverentsil Las Vegases kohtus Jallai ka kuulsa sprinditreeneri John Smithiga. «Temaga ainult rääkisin, jooksmas ta pole mind näinud. Kuid Smithi jutt süstis optimismi,» ütles Jallai.

Talvistel treeningutel pani Jallai rõhku kiirusele ja võimsusele, pikemad lõigujooksud jäid plaanist välja. Sprindikiirus arenes sedavõrd, et äsja jooksis Jallai 100 meetrit tõketeta 10,64ga.

Mõistagi andis Jallaile tarka nõu ka kodune treener Jaanus Kriisk, kes oli hoolealusega ühenduses nii meilitsi kui ka telefoni teel.

Tänavune peaeesmärk on muidugi augustikuine EM Göteborgis. «Praeguse tulemusega oleks Tarmo piiri peal, kas pääseb või ei pääse EMil poolfinaali,» arvas Kriisk.

Postimees

Foto:
Tarmo Jallai. Toomas Huik

Viimased artiklid

Scroll to top