Seljavigastusest kosuv Gerd Kanter võitis laupäeval USAs Chula Vistas kettaheite oma tänavuse tippmargiga 67.49 ja veendus, et olukord on loodetust parem.

Eelmisel kevadel samas kohas Eesti rekordi 70.10 püstitanud Kanter oli õnnelik, et pärast karmi seljavigastust võistlusel korralikult heita sai. «Tulemus oli oodatust tunduvalt parem!» ütles 27-aastane sportlane.

Samas märkis Kanter, et pingutuse järel muutus selg taas kangeks. «Praegu (pärast võistlust – toim) teeb Priit Lehismets massaaþi,» rääkis MMi hõbedamees. «Massööri kaasavõtmine laagrisse oli õige otsus.»

Kanter iseloomustas tervislikku seisundit sõnaga «kapriisne». «Eks hooaja algus näita, kuidas võistlemine ja reisimine seljale mõjub,» sõnas ta. «Neid asju ma kardan. Lennukis tuleb olla suhteliselt ebameeldivas asendis.»

Kehas napib jõudu

Chula Vistas tegi Kanter nagu mullugi kaks võistlust järjest. Esimesel mõõduvõtmisel jäi tema parimaks tulemuseks 66.40, teisel 67.49. Vägilase kasvu eestlane oli rahul, et kaheteistkümnest katsest läksid kirja kümme.

«Esimene võistlus algas rabedalt,» selgitas Kanter. «Pärast pikka pausi tekkis tahtmine näidata korralikku tulemust. Liigne püüdlikkus kammitses. Tehniliselt ei õnnestunud ükski katse hästi, rahule jäin vaid ühega.»

Kanteri kehas ei pulbitse tavapärane karujõud. «Vigastus on sundinud treeningutel tagasi hoidma,» lausus Vesteinn Hafsteinssoni ja Uno Ojandi õpilane. «Usun, et augustis peetavate Euroopa meistrivõistluste eel jõuan vormi parandada.»

Kanterile jättis võimsa mulje 67.35ga teise koha hõivanud ameeriklane Ian Waltz. «Minu tulemus oli küll päeva parim, ometi hindan Waltzi praegu endast paremaks. Ta heitis viis korda 67 kanti. Ei välista võimalust, et lähiajal põrutab Waltz 70 meetri kanti.»

Eesti kolmas number Märt Israel tuli 61.59ga kuuendaks. «Märt on kehaliselt palju tugevamaks muutunud,» nentis Kanter. «Kuid võimetekohast tulemust ta siin kätte ei saanud. Usun, et 60 meetrit pole talle enam ühelgi võistlusel probleem.»

18. mail Eestisse naasev Kanter teeb järgmise etteaste tuleval esmaspäeval Rakveres Eesti Kuldliiga etapil. Tema heitlus Eesti rekordi 70.82 valdaja Aleksander Tammertiga kujunebki võistluse üheks publikumagnetiks.

Riedel võimsas hoos

Juba 25. mail võistleb Kanter Prantsusmaal ja 2. juunil Norras Oslos Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) Kuldliiga avaetapil. «Võistluskalender on päris tihe,» sedastas ta. «Samas pean pidevalt tervist jälgima.»

Hiilgavalt alustasid hooaega Saksamaa tippkettaheitjad. Viiekordne maailmameister Lars Riedel võidutses Wiesbadenis maailma kolmanda tulemusega 69.38. Michael Möllenbeck sai kirja 65.52 ja Robert Harting 65.52.

Hooaja TOP 8

Maailma hooaja kaheksa paremat meeste kettaheites.
1. Aleksander Tammert (Est) 70.82
2. Virgilijus Alekna (Ltu) 69.47
3. Lars Riedel (Ger) 69.38
4. Jason Young (USA) 67.86
5. Ian Waltz (USA) 67.85
6. Gerd Kanter (Est) 67.49
7. Zoltan Kövago (Hun) 67.46
8. Jorge Balliengo (Arg) 66.32

Deivil Tserp, Postimees

Foto: Seljavaevusest taastuv Gerd Kanter kinnitab jätkuvalt kuulumist maailma kettaheitjate eliiti. Toomas Huik

Viimased artiklid

Scroll to top