Aleksandr Tammerti sloveenlannast abikaasa Elizabeta oli kindel, et mees püstitab tänavu Eesti kettaheiterekordi. Kuid ta ei uskunud, et see sünnib juba hooaja avavõistlusel.

«Kui Sass mulle laupäeva õhtul 23.15 helistas ja tulemuse ütles, hakkasin ulguma nagu koer,» tõdeb Elizabeta Tammert naerdes. «Küsisin kolm korda, kas sain ikka õigesti aru, et ta heitis 70 meetrit.»
Võistluseelsel päeval oli Ateena olümpia pronksmedali omanik abikaasale öelnud, et heitetehnika pole paigas. «Aga Sassil on olnud tervis korras ja küllap ta jõudis enne võistlust ka korralikult välja puhata,» märgib Elizabeta Tammert.

Sarmikas sloveenlanna möönis, et kodune rivaal Gerd Kanter on tekitanud Aleksander Tammertis sportlikku viha. «Gerdi rekord 70.10 oli püstitatud 28. aprilli – vana Sassi (Aleksander Tammert seeniori – toim) sünnipäeval. Noor Sass ütles, et see ei jää rekordiks.»

Elizabeta Tammert lepib tõsiasjaga, et abikaasa viis-kuus kuud aastas kodunt eemal on. «Üle päeva räägime telefonitsi, SMS-sõnumeid saadame iga päev,» ütleb ta. «Sportlasena mõistan teda täielikult.»

25. aprillil 1999 USAs Aleksander Tammertiga tutvunud Elizabeta on eesti keele hiilgavalt selgeks õppinud. Ta käis Tartu Ülikoolis kiirkursustel, aga väga palju on õpetanud ka abikaasa ema Eha. Alguses suhtles sloveenlanna ämmaga saksa keeles.

Elizabeta Tammert harjus Eesti eluga kiiresti. «Nüüd on mu kodu siin,» kinnitab ta. «Meie Tallinna-korter saab kohe päris valmis. Varem olin tihti Sloveenias vanemate juures, peatselt tulevad nad siia külla.»

Mullu operatsioonil käinud Elizabeta Tammert ei saa oma lemmikala odaviskega tegelda. Ta pühendub suvel nelja-aastaseks saava tütre Alissa kasvatamisele. «Laps on suur – täiesti Sassi moodi, minust pole midagi,» sõnab ta muigamisi.

Postimees

Viimased artiklid

Scroll to top