26. juunist 3. juulini Kreekas peetud maailma koolinoorte suurvõistlusel Gümnasiaad osalenud sportlased võistlesid neljal alal: kergejõustikus, ujumises, sportvõimlemises ja iluvõimlemineses. Eesti koondises startis 17 sportlast.
 
´Noortele oli vajalik võistlus, oma riiki esindades kogesid nad suurvõistluse tunnet,¡ ütles kultuuriministeeriumi spordiosakonna juhataja Tõnu Seil, kes oli delegatsiooni asejuht.
 
Seili sõnul oli Gümnasiaad oluline ka suurtele riikidele. Sest Venemaalt oli ligi sada, Austraaliast ja Inglismaalt 60 sportlast. Sportlikku taset võis võrrelda eelmise aasta noorte olümpiapäevade tasemega.
Eesti sportlased said lisaks Grit ·adeiko hõbedale ja neljandale kohale veel ühe koha esikuuikus. Pärnu ühisgümnaasiumis õppiv Rauno Kirschbaum saavutas 110 m tõkkejooksus Eesti noorterekordit kordava 13,90-ga viienda koha. Viljandi ühendatud kutsekooli õpilane Markko Ratas oli kuulitõukes 17.87-ga kaheksas. Pärnu Raeküla gümnaaasiumis õppiv Kristjan Reinaru sai 200 m jooksus 21,90-ga üheksanda koha.

Ujujatest said üheksanda koha Lasnamäe gümnaasiumi õpilane Jelena Petrova 400 m vabaujumises ajaga 4.28,60 ja Tallinna Laagna gümnaasiumi õpilane Anastassia Steinmiller 200 m kompleksujumises ajaga 2.25,76.

Noortel polnud kerge: kergejõustiklastel tuli Ateenast sõita 15 tundi bussiga Salonikisse ja seal kohe startida. ´Noored võistlesid sisukalt,¡ lisas Seil.

Eesti Päevaleht Spordileht

Viimased artiklid

Scroll to top