Eesti kümnevõistluse koondise liider Kristjan Rahnu vigastas Arlesis juba esimesel alal 100 m jooksus jalga ja pidi jätma Euroopa karika kaitsmise koondisekaaslaste ülesandeks.

Rahnu kihutas staadionisirgel tugevas pärituules (+4,4 m/sek) parima aja 10,52. Kuid ta tundis sprintides parema jala tagakülje lihases ebameeldivat torget ja kaugushüppe hoojooksul lõi jalga valu.

Kuigi Kanadas sündinud kiropraktik Allan Oolo sidus Rahnu reie tugevasti kinni, painutas ja venitas tema jalga, segas vigastus kümnevõistlejal kaugust täisjõuga hüpata.

Ometi üritas Rahnu tulemust kirja saada. Kuid esimesel katsel jooksis ta liivakastist läbi ning järgmistel sooritustel astus tõukepakust üle. Tema viimase soorituse nulliks lugemine vallandas vaidlusi – Rahnu näitas kohtunikule, et tõukas paku paremast servast, mitte vasakust, kus õigusemõistja nägi üleastumise jälge.

Kohtunik mõõtis Rahnu katse pikkuseks 7.42 ja tõstis valge lipu. Eesti koondis esitas protesti, paludes meeskonna liidri tulemus ametlikult kinnitada, kuid Ïürii ei rahuldanud seda soovi.

Enne protesti tulemuse selgumist tegi doktor Mihkel Mardna Rahnu jalale süsti ja kümnevõistleja tõukas veel ka kuuli 15.00. Ometi polnud temas enam võistlustahet. ´Kaugushüppe eel oli absoluutselt selge, et ma ei saa edasi võistelda,¡ lausus 26-aastane sportlane. ´Kõik kauguskatsed olid tühjad.¡

EM sattus löögi alla

Õhtul lasi Rahnu kiropraktikul Oolol ravida nii oma värsket vigastust kui ka hinnata kaks nädalat varem häda saanud vasaku jala hüppeliigese ja säärelihase seisundit.

Rahnu oletas, et varasem vigastus võis mõjutada uue teket. ´Kui vasak jalg sai vigastada, langes
paremale jalale suurem koormus,¡ ütles ta. Isa Roland Rahnu arvas, et pooltervena ei tasunukski võistlema tulla.

Rahnu osalemine hooaja kõige tähtsamal võistlusel, augusti alguses peetaval EM-il Göteborgis muutus küsitavaks. ´Loodan Oolo ja Lauri Rannamaa abile,¡ lausus atleet.

Rahnu lisas, et otsustab kahe nädala pärast, kas saab EM-ile minna. ´Kui ma kolm nädalat enne tiitlivõistlust ei saa harjutada täispingega, pole mõtet seal osaleda,¡ ütles ta. ´Tahan Göteborgis teha heast klassist tulemuse.¡

Eesti Päevaleht Spordileht

Viimased artiklid

Scroll to top