Göteborgi Euroopa meistrivõistluste eel teevad viimase etteaste meie suurimad medalilootused kettaheitjad Gerd Kanter ja Aleksander Tammert ning odaviske maailmameister Andrus Värnik. Kohal on arvukalt välisvõistlejaid.

Kettaheites ja odaviskes on Tartus oodata kõrgeklassilisi tulemusi. Andrus Värnikul on soov nädal enne suve tähtsaimat jõuproovi Göteborgis oma visked vähemalt Eesti rekordi (87.83) tasemele viia. 80 meetri joont püüab kätte saada teine EM-le sõitja Risto Mätas. Kettaheites on Tartus Euroopa meistrivõistluste peaproov kogu Eesti paremikul.

Võistlevad Eesti rekordimees, olümpiapronks Aleksander Tammert, maailmameistrivõistluste hõbemedalimees Gerd Kanter, 63-meetri mees Märt Israel ja juunioride maailmameistrivõistlusteks valmistuv Margus Hunt. Õli lisavad tulle Venemaa 65-meetri mees Aleksander Boritðevski ja ameeriklane William Donovan Conwell (isiklik rekord 60.98). Kõik mehed on kinnitanud oma tippvormi, mistõttu pole võimatu, et homsel võistlusel saab näha läbi aegade pikimaid kettakaari Eestimaa pinnal. Meeste odaviskes ja kettaheites Eesti rekordi püstitajat ootab Tartus nimisponsor Balti Investeeringute Grupi Panga poolt 100 000 kroonine preemiasumma.

BIG Kuldliiga Tartu etapil saab näha mitmeid haaravaid duelle ja mõõduvõtmisi. Selle aasta "komeet" Ksenija Balta kavatseb lahingu anda 100 meetri tõkkesprindis ala valitsejannale Mirjam Liimaskile. Meeste 110 meetri tõkkejooksus on vastamisi EM-i eel vormi kontrolliv kümnevõistleja Kristjan Rahnu ja Eesti meister Rene Oruman. 200 meetri jooksus soovivad üksteist üle trumbata Martin Vihman ja Henri Sool. Kuulitõukes jahivad Taavi Peetre "skalpi" Raigo Toompuu ja lätlane Maris Urtans (isiklik rekord- 19.43).

Meeste kõrgushüppes on BIG Kuldliiga "jackpotti" ihkaval Marko Aleksejevil tugevad vastased - soomlane Oskari Frösen (tänavu 2.28) ja lätlane Normunds Pupols (isiklik rekord - 2.28). Naiste samal alal on EM-ks valmistuva Anna Iljuðtðenko vastasteks Natalja Cakova Lätist (1.86) ja Alina Mattila Soomest (1.86). Naiste kolmikhüppes saab näha intrigeerivat duelli juunioride maailmameistrivõistlusteks valmistuva Kaire Leibaku ja Venemaa 14-meetri naise Svetlana Semenova vahel. Meeste kaugushüppes tuleb põnev vistlus Venemaa 8-meetri mehe Dmitri Abramovi, lätlase Andrejs Maskancevsi (isiklik rekord- 7.83) ja meie Tõnis Sahk`i (7.81) vahel.

Korraldajad ootavad Tartu Ülikooli staadionile rohkelt pealtvaatajaid. Publiku seas loositakse Tartus välja Nike jooksujalatsid. Kõik staadionilviibijad saavad ka ennustada kettaheite võitjat ja tema tulemust. Siin on täpseimale ennustajale auhinnaks 1000 krooni, BIGi spordikott ja BIGi Kuldliiga särk koos võitja autogrammiga.

Võistluste avamine BIG Kuldliiga neljandal etapil Tartus on 1.augustil kell 17 (noorte alade algus kell 16.00). Pilet pealtvaatajaile maksab 25 krooni, lastele on sissepääs tasuta. Esimesed 500 pealtvaatajat saavad piletiga kaasa ajakirja Sporditäht augustikuu numbri.

Eesti Päevaleht Online

Viimased artiklid

Scroll to top