Jaanus Uudmäed segab pöiavigastus, Sirkka-Liisa Kivine üritab EM-i normi täita.

Reedel kinnitab Eesti kergejõustikuliit need sportlased, kes esindavad Eestit Göteborgis toimuval EM-il. Tänase seisuga on võimalik normi täita veel neli päeva.

Ainuke võistleja, kes sõidab suurvõistlusele eelmise aasta tulemusega, on Kristjan Rahnu.

Ka Eesti meistrivõistlustest vigastuse tõttu eemale jäänud Rahnu sel hooajal mitmevõistlust lõpetanud ei ole. ´Juhatuse poolt on Kristjanile antud selge sõnum – valmistugu rahulikult ja saagu terveks, temale on pilet broneeritud,¡ lausus kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak.

Ainuke, kes veel sel nädalal püüab ihaldatud tulemuseni jõuda, on Sirkka-Liisa Kivine, kes hüppab täna Soomes kolmikut ning tõenäoliselt reedel Saksamaal kaugust.

´Võib-olla püüab 77 meetrit odaviskes kätte saada ka Heiko Väät, Kristo Galeta on minu teada loobunud,¡ rääkis Normak.

Enne Eesti meistrivõistlusi lootis normi täita ka Jaanus Uudmäe, kuid keskpärased hüpped andsid märku, et kõik ei ole korras.

´Jaanusel lõi välja vana pöiavigastus,¡ rääkis treenerist isa Jaak Uudmäe. ´Juba kolmiku tulemus näitas, et ta pole päris terve, kuid pärast kaugushüpet polnud enam kahtlust,¡ rääkis olümpiavõitja Uudmäe. ´Kui kolmikut saab veel tahtejõuga hüpata, siis kauguses tulevad vigastused selgelt esile – 7.60 oli loodetud resultaadist üsna kaugel.¡

Leibak valis MM-i

Ometi, Jaanuse vaim pole veel murdunud. Ent aega hakkab nappima. Homme läheb ta nõu pidama doktor Toomas Teiniga ning siis selgub, kas on veel nädala lõpus võimalik kuskil võistelda.

´Ei taha kunagi öelda, et rong on juba läinud,¡ rääkis Uudmäe. ´Kuid meeles tuleb pidada, et tulevikus on ees teisigi võistlusi.¡

Isegi kui Jaanus Uudmäe EM-ile ei pääse, on kolmikhüppesektoris oma mees kohal. Eesti meister Lauri Leis ise oma esinemisega esivõistlustel kuidagi rahule ei jäänud, tuues põhjuseks logiseva tehnika.
´Olen Laurit palju hüppamas näinud, kuid sellel korral ta päris enda moodi küll ei esinenud,¡ analüüsis Uudmäe. ´Ei tea, kas tal oli liigne pinge sees või peitus asi muus.¡

23-st normi täitnud sportlasest ei sõida EM-ile vigastustega kimpus olev maratoonar Pavel Loskutov ning juunioride MM-iks valmistuv kolmikhüppaja Kaire Leibak.

´Leibaku otsus on täiesti arusaadav, sest Pekingis võistleb ta ikkagi medali eest, EM-il oleks aga ilmselt statisti rollis,¡ arvas Normak. Hiina-tee on valinud ka Viktoria Leks, kes täitis kõrgushüppes EM-i normi talvel, kuid suvehooajal seda korranud pole.

´23 on ootuspärane arv, mis küll ei üllata, sest meie tase on viimaste aastatega lihtsalt tõusnud,¡ lisas Normak.

Kristi Vahemaa, Eesti Päevaleht

Viimased artiklid

Scroll to top