Täna konkureerivad Eesti meistritiitlile Kanter ja Tammert, homne võidusoosik on Värnik.

7. augustil Göteborgis algavateks Euroopa meistrivõistlusteks vormi teritavad kergejõustiklased annavad oma treenitusest aimu täna ja homme Eesti t‰empionaadil Tallinnas Kadrioru staadionil.

Kettaheitjate Gerd Kanteri ja Aleksander Tammerti vägikaikavedu algab täna kell 17.50. Kanter ületas mullu kevadel esimese eestlasena 70 meetrit, Tammert lennutas ketast tänavu 70.82. Selle suve seis on 4:0 noorema vägilase kasuks.

´Sihin hooaja tippmarki,¡ ütles kaks korda 67.49 heitnud Kanter. ´Keskendun sama hoolsalt kui ükskõik missuguseks välisvõistluseks.¡

Stardis ka lõbujõustiklased

Pühapäeval Tartus 67.11 kirja saanud Tammert oletas, et tiitli võitmiseks peab heitma umbes sama kaugele, aga võib-olla isegi kaugemale. ´Kanter on kõva pähkel,¡ märkis ta. Mitu nädalat Tammerti harjutamist häirinud seljahäda on taandunud, aga eilegi sai ta veel lihaste kanguse leevendamiseks massaaÏi.

Kolmanda kettaheitjana EM-ile sõitev Märt Iisrael pakkus duelli 70:30 Kanteri kasuks. ´Kolmapäevasel treeningul näitas Gerd nii head tehnikat kui ka võimsust,¡ lausus ta. ´Tammert peab aga arvestama, et tagant tuleme meie Margus Hundiga.¡

EM-i medalikandidaatidel Kanteril ja Tammertil tuleb heita ka täna hommikul kell 10 eelvõistlusel, sest osalejaid on 17 – üks rohkem, kui tohib võtta lõppvõistlusele. Kvalifikatsiooninorm on 48 meetrit.

´Teen hommikul niikuinii soojenduse, nüüd tuleb sooritada ka üks võistluskatse,¡ lausus Kanter. ´Vaevalt see õhtusi sooritusi mõjutab.¡

Eesti meistrivõistlustel saavad osaleda kõik, kes mullu või tänavu pääsesid edetabelis 24 parema hulka. Kui mõni koht jääb vakantseks, saavad starti ka lõbujõustiklased – oda viskab isegi 37 meetri mees.

Maailmameister Andrus Värnik, kes naeris sellest tõigast kuuldes, lootis, et homne odavõistlus kujuneb põnevaks. Tema ja Risto Mätase kõrval üritab kolmaski mees täita EM-normi 77.00, üritajaid on mitu.
´Meistrivõistlused pole mulle kõige tähtsamad, aga see käib spordimehe elu juurde,¡ lausus Värnik. ´Töö käib tähtsama nimel – mind huvitab üks joon. Võtan riski ja tahan minna pangale – olla õigel päeval õiges kohas parimas vormis. Hoolimata sellest, et olen tänavu natuke tagasi hoidnud, ei pea ma 90 meetri viskamist imeks.¡

Suve eredaim sähvataja, Prantsusmaal Arlesis seitsmevõistluses 200 m jooksus Eesti rekordi 23,05 jooksnud Balta püüab Kadriorus uuendada riigi 100 m tippmarki. Kuu aega tagasi õnnestus tal Katrin Käärtile kuuluvat rekordit 11,57 korrata.

Balta tundis Arlesis põlvevalu ja vaevus segas ligi nädala tema treeninguid. Treener Andrei Nazarov ütles, et seejärel sai hoolealune korralikult harjutada.

Tänavu on EM-i normi täitnud 23 sportlast. Kergejõustikuliit arvestab Göteborgi sõitvas koondises ka Kristjan Rahnuga. Normi üritab veel täita viis-kuus kergejõustiklast. Nii täna kui ka homme algab võistlus kell 16.

 Andrus Nilk, Kristi Vahemaa, Eesti Päevaleht

Viimased artiklid

Scroll to top