Kümnevõistleja Kristjan Rahnu alustas eilset treeningut Kadrioru staadionil heas ootuses. Kolmapäeval proovis ta üle kolme nädala joosta naelikutes.

Ta sprintis üle kaheksa tõkke ja rõõmustas, et endiselt ravi vajav vasaku jala Achilleuse kõõlus talus pinget kenasti.

Rahnu langetas juba otsuse, et stardib Eesti meistrivõistlustel 110 m tõkkejooksus. Eile tõmbas ta taas naelikud jalga ja sprintis koos samuti EM-i normi täitnud kümnevõistleja Madis Kallasega mõne korra 60 meetrit. Viimase sprindilõigu keskel jättis Rahnu aga ootamatult jooksu katki ja sörkis fini‰isse.

´Selja tõmbas jälle kinni!¡ ütles ta tusaselt. ´Homsel (täna – toim) võistlemisel pole mõtet. Mis ma niisama üle tõkete kalpsan, ma ei saa ju joosta täiskiirusel.¡

Samas ei rikkunud alaselja ´kinniminek¡ Rahnu tuju täielikult. ´Mullu olin seljaga peaaegu kogu suve hädas, kuid tänavu ei andnud selg talvest saadik tunda,¡ lausus ta. ´Sõidan kohe Tartusse, kus Lauri Rannamaa teeb kõõlusele järjekordse raviseansi. Usun, et saan tema abil selja paari päevaga korda.¡

Rahnu jalg paraneb

Jätkuvalt usub Rahnu, et saab startida 11. ja 12. augustil Göteborgis EM-võistlustel. Mullu MM-il kuuenda koha saanud tallinlane pole küll teinud tänavu ühtki kümnevõistlust ega ole täitnud ka EM-i normi, nagu nõuab kergejõustikuliit kõigilt Vana Maailma tiitlivõistlusele pürgijatelt. Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi on öelnud, et neil on õigus lähetada EM-ile ka mullu normi täitnud sportlased.

Eesti Päevaleht

Viimased artiklid

Scroll to top