Põlvevalu süül jäi Pavel Loskutovi valmistumine maratoniks poolikuks.

Kuigi Loskutov ei kinnitanud eile veel raudse veendumusega, et ei jookse augusti alguses Euroopa meistrivõistlustel Göteborgis maratoni, pidas 36-aastane valgalane oma loobumist siiski ülimalt tõenäoliseks.

´Kolm nädalat on tekkinud tugevates treeningutes pausi, kardan, et ma ei jõua seal joosta kiiremini kui 2:18–2:20, aga sellise tulemuse pärast ei taha minna jooksma,¡ lausus ta. ´Järgmisel suvel tahan kindlasti osaleda MM-võistlustel, treeningutahe on endiselt tugev.¡

Töö tegemata

Neli aastat tagasi Müncheni EM-il hõbemedali teeninud Loskutov ütles, et maratoni eel on vaja neli-viis nädalat harjutada tugevasti ja seejärel tuleb paar-kolm nädalat enne starti vähendada koormust. ´Minu seis on halb, vajalik töö on tegemata,¡ lisas ta.

Loskutov tundis vasakus põlves kerget valu juuni lõpus enne sõitu treeningulaagrisse Kislovodskisse. Doktor Toomas Tein võttis tema põlvest vett ja tegi ka süsti.

´Kislovodskis hakkasin tasapisi harjutama, kuid põlve tuli vesi tagasi ja see läks ka paiste,¡ lausus ta. ´Lõigutreeninguid ei saanud enam teha ja tulin koju tagasi.¡

Praegu saab Loskutov kord päevas joosta kergelt seitse-kaheksa kilomeetrit ja sõita jalgrattaga kümme kilomeetrit.

´Hoian kehalist toonust, et ei langeks nulli,¡ ütles valgalane. ´Kahjuks ei saa nädala lõpul osaleda Eesti meistrivõistlustel. Võib-olla augusti alguses saan joosta Eesti Ekideni t‰empionaadil.¡

Loskutovile on tehtud põlveoperatsiooni kolm korda – korra vasakule ja korra paremale jalale. Viimase lõikuse tegi doktor Toomas Tein detsembris.

Aprillis sai Loskutov Pariisi maratonil ajaga 2:11.22 12. koha. Neli aastat tagasi püstitas ta Prantsusmaa pealinnas Eesti rekordi 2:08.53.

Rahnu: praegu olen optimistlik

Kümnevõistleja Kristjan Rahnu ütles, et kuu aega tagasi vigastada saanud vasaku jala Achilleuse kõõlus tekitab veel küsimärke, aga praeguse seisuga tahab ta osaleda EM-il. ´Täna olen optimistlik,¡ lausus ta.
Haigused ja vigastused pole lubanud Rahnul tänavu teha ühtki kümnevõistlust ega startida ka üksikalal. Ta ütles, et soovib reedel ja laupäeval osaleda Eesti meistrivõistlustel.

´Tossudes harjutades olen saanud kõike teha, naelikutega pole veel jooksnud ja hüpanud. Homme või ülehomme tahan treenida naelkingadega,¡ lausus ta.

Achilleuse kõõluse ravimise tõttu harjutab Rahnu Tartus, et saada pidevalt abi Eesti suusakoondise füsioterapeudilt Lauri Rannamaalt.

Juuli alguses startis Rahnu Euroopa karikavõistluste superliigas Arlesis, kuid venitas kaugushüppe soojendusel reielihast ja katkestas. ´See lihas paranes ruttu,¡ ütles ta.

Andrus Nilk, Eesti Päevaleht

Viimased artiklid

Scroll to top