Heitjate seeriavõistlustel Tallinnas viskas Risto Mätas oda 77.68 ja Andrus Värnik 77.06.

Värniku repertuaari kuuluvad ehmatavalt pikad visked tiitlivõistlustel, ent tema sportlikku käekirja iseloomustavad ka ootamatud põrumised. Eile olid maailmameistri visked liimist lahti, kuid väliselt ei jätnud ta löödud mehe muljet.

´Niisugused võistlused nagu täna ja Eesti Kuldliiga on mulle ükskõik, mul on juhtunud hullemaidki asju,¡ lausus ta. ´Tiitlimängud on kõige tähtsamad. EM-il Göteborgis tahan kulda, selleks on vaja visata 88-89 meetrit.¡

Mätas sihib 80 meetrit

Mätas läkitas oda neljal katsel Värnikust kaugemale, kuid loodetud 80-meetrine vise jäi sooritamata.
´Viskeseeria teeb rohkem rõõmu kui võit Värniku üle,¡ ütles mullu 79.68 visanud Mätas. ´Oleksin õnnelikum, kui võitnuksin Värnikut 80-meetrise viskega. Andrusel oli väga kehv päev.¡

Värnik on tänavu visanud 84.85 ja edestanud Kuldliiga etappidel konkurente kindlalt. ´Väga tore, et noorem sai tunda rõõmu, täna oli tema väike pidupäev,¡ avaldas ta 22-aastasele rivaalile tunnustust.

Kuigi teisipäeval raksatas Värnik mõne hoovõtusammuga teele saadetud oda mullakamarasse staadioni teises servas, mis tähendas 82-meetrist viset, ei suutnud ta võistlusel leida õiget viskerütmi.

´Vahel teen kehvi viskeid, see on minu stiil,¡ ütles ta. ´Oleme treener Heino Puustega tugevasti treeninud, ei oska seletada, miks ei suutnud täna end hoojooksu lõpus valitseda.¡

Enne EM-võistlusi stardib Värnik 14. juulil Kuldliiga osavõistlusel Roomas, 21. juulil Eesti meistrivõistlustel Tallinnas ja 1. augustil Eesti Kuldliiga etapil Tartus. Osavõtt reedesest Kuldliiga võistlusest Pariisis on veel küsitav. ´Prantslased ei taha osalusraha maksta,¡ lausus Värnik. MänedÏer Aivar Karotamme sõnul ei soovi Pariisi võistluse korraldajad stardirahaga kedagi meelitada.

´Nad maksavad ainult Andreas Thorkildsenile (maailma edetabelijuht 91.59-ga),¡ ütles ta.

Mätas tahab 21. juulil Kadrioru staadionil Eesti meistrivõistlustel ületada 80 meetrit ja taas Värnikut ohustada. EM-il tahab Toomas Merila õpilane jõuda lõppvõistlusele, ta arvas, et selleks on ilmselt vaja visata 79-80 meetrit. Sünnipäevalaps Taavi Peetre tõukas kuuli 19.14.

Andrus Nilk, Eesti Päevaleht

Viimased artiklid

Scroll to top