Odaviske maailmarekordimees Jan Þelezny ja olümpiavõitja Andreas Thorkildsen võistlevad reedel super grand prixÿ sarjas Dohas.

Maailmameister Andrus Värnik harjutab Tallinnas. Kergejõustiklaste suursari Kuldliiga algab 2. juunil Oslos, kuhu on kutsutud ka eestlane.

20 aastat tipptasemel kaasa löönud kolmekordne olümpia-võitja ja maailmameister Îelezny alustab rikaste ðeikide maal oma hüvastijätuhooaja tuuri. Kolm nädalat Lõuna-Aafrikas Potchefstroomis harjutanud tðehh ütles, et on saanud tugevasti harjutada, lihased ja liigesed on terved.

´Pole põhjust millegi üle kurta,¡ lausus 39-aastane odaäss. ´Treenisin tugevasti, aga käisin ka kalal. Tahan lõpetada hooaja omale sobiva tulemusega. Samuti tahan lõpetada karjääri staadionil, olen selle ju ära teeninud.¡

Pärsia lahe riigis samuti hooaega avav Thorkildsen ütles, et vorm lubab visata pisut üle 80 meetri. Kuigi suveks Kreeta saarel valmistunud põhjamaalasel on juba olemas olümpiakuld, usub ta, et paremad ajad on ees. Mullu 89.60 visanud norralase eesmärk on alistada suvel 90 meetri piir.

Hooaja edetabeli liider oli siiani Lõuna-Aafrika atleet Gerhardus Pienaar 84.28-ga. Äsja viskas kuubalane Guillermo Martinez kodumaal 85.02. Tema kaasmaalanna, olümpiavõitja Osleidys Menendez sai kirja 63.33.

Eesti Päevaleht
 

Viimased artiklid

Scroll to top