Reede õhtul Türi gümnaasiumis toimuval pidulikul üritusel tunnustab Türi spordiklubide liit neid sportlasi, kes on eelmisel aastal erinevatel tiitlivõistlustel edukalt oma koduvalda esindanud. Ühtlasti tähistab Türi SKL oma kümnendat tegutsemisaastat.

Tegelikult jõudis spordiklubide liit kümnenda tegutsemisaastani mullu suvel, kuid otsustati, et sünnipäeva tähistatakse üheaegselt koos sportlaste tunnustamisüritusega.

Kümne aasta eest liidu juhatuse esimene ülesandeid täitnud Jüri Siim meenutab, et otsus moodustada Türi SKL oli tol ajal küllaltki uudne asi, liitumissoovi avaldasid üksteist klubi. ¥See oli huvitav väljakutse nii mulle kui ka teistele juhatusse valitud inimestele. Entusiastlikult püüti see hea idee käima lükata. Olid ju kõik juhatuse liikmed – Kalev Aun, Leonhard Soom, Villi Vantsi ja Tarmo Thomson – oma spordialadele pühendunud inimesed. Tollal toetas TSKL-i võimaluste piires linnavalitsus, nüüd teeb seda vald,¡ räägib Siim ja lisab, et ühtne võistluskalender, ühised üritused, parimate sportlaste ja eestvedajate meelespidamine ning paljud muud ettevõtmised, millele omal ajal sai alus pandud, toimuvad siiani edukalt. ¥Olen siiani arvamusel, et selline viis kogu linna ja valla spordirahvas ühe mütsi alla oli igati õige,¡ kinnitab Jüri Siim.

Praegu liidu tegevust juhtiv Mati Sadam nendib samuti, et aastatega on olukord ainult paremuse poole liikunud. Seda nii klubide omavahelises koostöös kui kõiksuguste asjaajamiste juures, mida ühes organisatsioonis ette tuleb. Ta meenutab hea sõnaga kõiki neid, kes kümne aasta eest ei pidanud paljuks kaasa lüüa spordiklubide liidu ettevõtmistes – ja seda sageli oma vabast ajast. ¥Jüri Vare oli kuldsete kätega mees, käis igal hommikul linnavõimlast läbi ja vaatas et kõik toimiks nii nagu peab. Kui vaja, parandas ukselukke, tegi elektritöid, korrastas spordivarustust jne. Lisaks andis oma panuse Rein Noodla, Enno Lustus ja Neeme Pihlik, kes olid suureks abiks suusaradade korrastamisel ning rattavõistluste ettevalmistamisel,¡ räägib Sadam veel. ¥Ning ära ei saa unustada ka Aarne Rohtveed, kes oli meie suur ideede generaator. Temaga on meil tänaseni väga tihe koostöö.¡

TSKL-i esimees Mati Sadam kinnitab, et möödunud aastale tagasi vaadates on mulje ainult positiivne. Liitu kuuluvate klubide sportlased võitsid Eesti meistrivõistlustelt lisaks igat karva medalitele ka hulgaliselt meistritiitleid, samuti osales Grit Ðadeiko edukalt juunioride maailmameistrivõistlustel, võites seal pronksmedali.

Ka Eesti väikelinnade talimängudel osales Türi spordirahvas edukalt, saavutades üldvõidu, lisaks esikohad mälumängus ja bridþis. Samamoodi edukalt lõppesid TSKL-i jaoks ka väikelinnade suvemängud. ¥Esiteks seetõttu, et mängude korraldamine oli meie õlul ja vastukaja põhjal saime sellega hakkama ning teiseks seetõttu, et suvemängude üldvõidu suutsime koju jätta,¡ selgitas Mati Sadam. Võidukalt naasti ka suvel Paides toimunud Järvamaa suvemängudelt.

Kui edukas esinemine suve- ja talimängudel oli tõestus liitu kuuluvate klubide heast koostööst, siis Mati Sadama sõnul on klubid end ka alavõistlustel igati tõestanud. ¥Türi Ganxivi JK meeskond on vaid mõne aastaga võidelnud end teise liigasse ning meie võrkpallimeeskond kuulub Eesti meistrivõistluste esiliiga paremiku hulka,¡ ütles Sadam tunnustuseks.

TEAVE

Türi spordiklubide liitu kuuluvad: Järvamaa bridþiselts, Järvamaa kabeklubi, Järvamaa amburite klubi, spordiklubi ESTO, Väätsa spordiklubi, KSK Alem, Türi tenniseklubi, Türi suusaklubi, Türi võrkpalliklubi, Türi ujumisklubi, Türi auto-motoklubi, Türi Ganvixi JK, orienteerumisklubi JOKA, maadlusklubi Järvamaa matimehed, harrastuskalastajate klubi Säinas, orienteerumisklubi Järva Karud, kergejõustikuklubi Järvala.

TÜRI VALLA EDUKAD SPORTLASED 2008. AASTAL

Bridz: Rein Kaarjas, Aimur Raudsepp, Jaan Võsu, Endel Küttis.
Mälumäng: Alar Särgava, Aksor Koit, Urmas Tarvis, Mait Kivine
Rattakross: Arved Mägi, Tõnu Pall, Neeme Pihlik, Liina Sadam
Ujumine: Kätlin Pent, Markus Viks, Helari Rahnik
Maadlus: Neeme Jaanson, Kristo Kiik, Sven Tropp, Mikko Vanaisak, Tõivo Nerep, Andres Kars, Rauno Tamm
Sportlik kalamüük: Oksana Didrichson, Maidu Tiits, Siiri Tohver
Orienteerumine: Kristjan Trossmann, Margus Marrandi, Siiri Poopuu, Sigrid Ruul, Evely Kaasiku, Gert Saamann, Lauri Lainemäe
Kergejõustik: Grit Ðadeiko, Britta Jäärats, Krisly Viidikas, Grete Ðadeiko, Andra Viidikas, Tähti Salla, Liis Salla, Karin Sulg, Marit Mänd, Triin Tiitsu, Kaidi Kori, Birgit Ruisu, Kaisa Linno, Kairin Ööpik, Jaanus Suvi, Mehis Muru, Andres Viidikas, Andrei Stepanov, Neemo Kull, Taniel Tegelmann, Taavi Kaiv, Reijo Kitsing, Uno Kori, Veikko Valang, Indrek Kärner, Tanel Ärm, Joosep Lohur.
Võrkpall: Raigo Tatrik, Urmas Piik, Virko Vantsi, Alo Lengert, Jalo Villem, Indrek Ohu, Madis Eslas, Märt Lellsaar.
Tennis: Lauri Tusis, Voldemar Tusis, Priit Villems, Marge Tropp, Jaan Rahe
Ratsutamine: Kerstin Valdsalu
Vibusport: Guido Kitsingi, Jaan Ainvere, Aleksander Kiskonen, Mariel Jäätma, Maarika Jäätma, Kalev Reinaste.

Merit Männi, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top