15. detsembril võistlesid Järvamaa kergejõustiklased Särevere spordihallis, kus toimusid kergejõustikuklubi Alem karikavõistlused paigalthüpete kolmevõistluses. Seda võistlust on Alem korraldanud juba 1987. aastast. Sel aastal olid võistlustules vaid mehed. Kolmevõistlus tähendab seda, et võistelda tuleb nii kõrgus-, kaugus- kui kolmikhüppes. Kõigi alade tulemuste eest teenitud punktid arvutati lõpuks kokku ning selgitati Järvamaa parim paigalthüppaja.

Esimeselt alalt, milleks oli paigalt kõrgushüpe, teenisid võrdsed punktid koguni kolm sportlast. Koolivennad Edgar Niglas ja Rauno Mänd Türi Gümnaasiumist ning Taniel Tegelmann Türi Majandusgümnaasiumist ületasid kõrguse 1.47 ja teenisid 365 punkti. Kümme sentimeetrit madalama kõrguse alistasid Indrek Kärner (TG) ja Martin Seetur (TG).

Kaugushüppes sai parima tulemuse kirja Edgar Niglas, kes hüppas 2.93. Talle järgnesid Veiko Koks (TG) tulemusega 2.79 ja Rauno Mänd 2.76ga. Kahe ala järel edestas Niglas 39 punktiga teise koha omanikku Rauno Mändi. Viimase alana kavas olnud kolmikhüppes võidutses Veiko Koks, kes hüppas 9.02, mis on kolmevõistluse kõigi aegade neljas tulemus. Paremuselt teine oli Edgar Niglas (8.75) ning kolmas-neljas Taniel Tegelmann ja Indrek Kärner võrdse tulemusega 8.54.

Kokkuvõttes saavutas kolmevõistluses esikoha Edgar Niglas 1146 punktiga. 1082 punktiga võitis Taniel Tegelmann teise koha, jättes vaid 3 punktiga selja taha Rauno Männi. Esikolmikule järgnesid Veiko Koks (1017 punkti), Indrek Kärner (1007 punkti), Andrus Lukjanov (949 punkti), Taavi Suurkivi (933 punkti), Martin Seetur (880 punkti) ja Siim Metsla (867 punkti).

Laura Rahe, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top