Balti noorte maavõistlustel kergejõustikus saavutas Eesti noorte naiskond ja meeskond kokkuvõttes teise koha, samuti olid teised üldkokkuvõttes. Kolme ala-võiduga aga naases türilane Grit Ðadeiko.

Kuni 18 aastaste noorte maavõistluse võitis nii naiste kui meeste arvestuses Leedu, kolmanda koha said Läti noored.

Reedel ja laupäeval Kaunases toimunud jõuproovil oli võistlustules ka Järvamaalt pärit noori kergejõustikulootusi, kellest kõige edukamalt läks kergejõustikuklubi Järvala kasvandikul Grit Ðadeikol.

Ðadeikol õnnestus võita kolm ala. Ta oli parim 100 meetri jooksus ajaga 12,25, 100 meetri tõkkejooksus 14,09ga ning kaugushüppes tulemusega 5.93.

Enda sõnul oli sportlasele kõige üllatuslikum 100 meetri jooksu võit. ¥Ei uskunud, et siin suudan kõiki konkurente lüüa,¡ sõnas Ðadeiko.

Kaugushüppes jäi teine koht viie sentimeetri kaugusele ja tõkkejooks on teadagi Säreverest pärit neiu üks lemmikaladest. Tema klubikaaslane Britta Jäärats sai tulemusega 13.60 kuulitõukes teise koha, kettaheites oli ta kuues 25 meetri ja 64 sentimeetriga.

Kaks viiendat kohta sai Aravetelt pärit Spordiklubisse Leksi 44 kuuluv Marili Toots, kes viskas oda 38.06 ja heitis vasarat 43.98.

200 meetris sai viienda koha Jääratsi ja Ðadeiko klubikaaslane Krisly Viidikas, kes läbis 200 meetrise distantsi 26,82 sekundiga.

Ðadeiko ja Viidikas osalesid Eesti U-18 (kuni 18aastased sportlased) koosseisus ka 4x100 meetri teatejooksus, kus koos Kärt Kuninga ja Julia Ðalaginaga saadi teine koht ajaga 48,14. 4x400 meetri teatejooksus oli Eesti koondis samuti teine ajaga 3.56,13. Koos Kadi Jaansoo, Jevgenia Mateitsuk, Julia Ðalaginaga tegi kaasa Krisly Viidikas.

Poistest osales koondise koosseisus Kergejõustikuklubi Järvala kasvandik Taniel Tegelmann, kes tegi kaasa kahel hüppealal, saavutades mõlemal korral kolmanda koha. Kõrgushüppes ületas ta 1 meetri ja 98 sentimeetrit ning hüppas kolmikut 14.23, kusjuures 14.23 oli tal ainuke kirja läinud katse.

KOMMENTAAR – Leonhard Soom, treener

Muidugi olen rahul, Gritilt kolm võitu ja teistelt nii mõnigi isiklik rekord. Ikka teeb meele rõõmsaks, kuigi ma seda enda teeneks ei pea. See on sportlase tubli töö. Rõõmu teeb, et eelmisel aastal võistlesime samadel võistlustel kahe, tänavu nelja sportlasega.

Silvi Lukjanov, Martin Parro, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top