Türi koolides käib kibekiire remont – gümnaasium saab soojustatud katuse, majandusgümnaasiumi võimla, arvutiklass, söögisaal ja kohvik uued aknad, ventilatsiooni ja valgustuse.

Majandusgümnaasiumi spordijuht Leonhard Soom rääkis, et kuigi maja ehitus jäi kaheksakümnendate algusesse, on kümnendi võrra vanem gümnaasiumi maja oluliselt parema kvaliteediga.

"Majandusgümnaasiumi ehitas toonane rajooni parim ehitusfirma,´ täpsustas ta.

Majandusgümnaasiumi spordimaja saab uue ilme

Võimla remont peaks Soomi sõnul rõõmustama kõiki türilasi – tulevikus saab seal harrastada ka võrkpalli, seni see võimalus puudus. Võimla muudetakse Soomi sõnul palju õhu- ja valgusküllasemaks, sest ehitatakse ventilatsioon, seinad kaetakse heledate värvitoonidega, välja vahetatakse aknad ja soojustatakse nii katus kui fassaad.

¥Tingimused sportimiseks on tõesti head,´ arvas Soom. Põrandat välja ei vahetada, kuid vana lihvitakse ära ja jääb heleda puidu karva. ¥Akende alla radiaatorite kaitseks tulevad istepingid, mille all saab hoida spordiinventari,´ lisas ta.

¥Eriti teeb rõõmu, et mõne vaheseina ümbertõstmise ja uste-akende ümberpaigutamise tulemusel jõusaali ja suusabaasi.´

Olemasolevat tehnikat ei tahaks uude ruumi üles panna, seepärast kavatsen pöörduda ettevõtjate poole palvega aidata muretseda koolile uusi jõumasinaid,´ rääkis Soom. Jõusaali sisustamine maksab tema hinnangul kuni 200 000 krooni.

Linnavalitsuse ehitusjärelvalvespetsialisti Kirsti Kroonimägi sõnul oli majandusgümnaasiumi suurimaks probleemiks poiste tööõpetuse klassides ventilatsiooni puudumine.

Suurremondi käigus saavad korraliku ventilatsiooni lisaks võimlale ka riietusruumid, aula, arvutiklass, söögisaal ja kohvik.

¥Kohvikust avaneb tulevikus uks sisehoovi, ka võimlemissaalile tehti lisa väljapääs.´ Rääkis ta. Fuajee ühte käimlasse sisustatakse invatualett.

Kooli majandusjuhi Urmas Saluste sõnul tähendab remont kooli koristajatele suurt lisatööd. ¥Kui sisetööd lõpevad 19. augustil, jääb maja koristamiseks veel kümme päeva,´ rääkis ta. Õpetajana tunneb Saluste rõõmu poiste tööõpetuse klasside ventilatsioonist. ¥Kuid heameel on ka sellest, et kogu võimlakompleks saab korda,´ selgitas ta.

Gümnaasium hoiab kütte arvelt kokku

Gümnaasiumi majandusjuht Alder Koiduste rääkis, et lisaks katuse soojustamisele ja veekindlaks muutmisele ning kallaksillutiste väljavahetamisele ja vihmaveetorude ja –rennide väljavahetamisele loodab kool umbes 100 000 krooni eest remonti teha ka omal jõul. ¥Peamiselt paigaldame põrandale PVC katet,´ selgitas ta.

Läbi jooksvad katused on gümnaasiumi ammune mure. ¥Eesmärk pole ainult katused vettpidavaks muuta, vaid ka soojustada. Nii hoiame tulevikus sooja arvelt kokku,´ selgitas ta.

Uue vundamendi äärsed kallaksillutised peavad vee hoonest eemale juhtima. ¥Olime koguaeg hädas, et trepikojas ei jäänud seinavärv pidama,´ lisas ta.

Gümnaasiumi välisfassaad remondi tõttu ei muutu, kui mitte arvestada seda, et murenenud tellised asendatakse uutega ja söökla kauba vastuvõtmise estakaad saab valgust läbipaistva katuse.

REMONT KOOLIDES

GÜMNAASIUM
Peatöövõtja OÜ Kristavi Ehitus, tööde maksumus 1,5 miljonit krooni. 2880 m² katusepinna soojustamine ja katmine SPS kattega. Maja ümbruse kallaksillutise rajamine, uue vihmavee ärajuhtimis-süsteemi paigaldamine. Tööde lõpp 31. juuli.

MAJANDUSGÜMNAASIUM
Peatöövõtja OÜ Talfrox (üldehitustööd), alltöövõtjad: OÜ Elvem Elekter (elektritööd), AS Koma Ehitus (santehnika), OÜ Rokk ja PM (ventilatsioon), OÜ Eurokatus (katusetööd), AS Katri (fassaadid). Tööde maksumus 6,46 miljonit krooni, sellest linna omafinantseering 2,1 miljonit krooni. Võimla, võimlemissaali, kohviku, arvuti- ja muusikaklassi ning poiste tööõpetuse klasside kapitaalremont koos ventilatsiooni rajamise ja elektrisüsteemide väljavahetamisega; renoveeritava osa akende vahetus, osaliselt fassaadi soojustamine ja viimistlemine, osaliselt uue kallaksillutiste rajamine ja vundamendi soojustamine. Võimla juurde jõusaali ja suusabaasi ehitamine jms. Sisetööde lõpp 19. august, välistööde lõpp 30. september.

Olev Kenk, Türi Rahvaleht

Viimased artiklid

Scroll to top